U MasterChefu stigao dan eliminacija! “U životu sam gledala jedan horor film, ovo je bio drugi”

Foto: Nova TV

Kristina, Ivana, Dominik, Piero, Miroslav i Mateja na sebe će staviti crne pregače i pokušati ne napraviti najlošiju slatku repliku u novom eliminacijskom izazovu.

“Po prirodi sam malo usporeniji, ali danas ću se potruditi biti brz”, svjestan je Piero svog nedostatka u kuhinji, a Miroslav kojem je ovo treći stres test našalit će se na sebi svojstven način i reći da mu je cilj proći više stres testova od Piera.

Jedan od zadataka bit će im napraviti kremu anglaise, za koju će Mateja ustanoviti da je zna raditi, pa je neće biti strah hoće li morati nastaviti natjecanje ili gledati ostatak izazova s galerije. No, netko će ipak ovoga puta biti bolji od nje u izradi slatke kreme. To neće biti Ivana, koja će morati zasukati rukave i prionuti na drugu fazu izazova u kojoj će trebati napraviti jako dobru englesku slasticu. Kad u receptu ne bude mogla pronaći da treba staviti jaja, tijesto će joj biti suho.

Nakon konzultacije s Matejom i Dominikom shvatit će da joj treba mokri sastojak, a kolege s galerije dovikivat će joj da se smiri i ponovno pažljivo pročita recept. Njezin komentar u toj nemilosrdnoj borbi s izradom tijesta bit će: “U životu sam gledala jedan horor film, ovo je bio drugi.”

Način na koji kandidati odrade zadatak koji je pred njima nabolje će pokazati zaslužuju li ostati u MasterChefu, a tko će biti kandidat kojem to neće poći za rukom doznat ćemo večeras.