U Lisinskom koncert u sjećanje na Dražena Petrovića

Danas je u predvorju Velike dvorane Vatroslava Lisinskog održana konferencija za novinare na kojoj je najavljen koncert Zagrebačke filharmonije u sklopu Bijelog ciklusa pod nazivom – Dražen Petrović, u sjećanje na jednog od najvećih hrvatskih i svjetskih košarkaša Dražena Petrovića.

drazen-petrovic-koncert

Koncert će se održati pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, u organizaciji Zagrebačke filharmonije i suorganizaciji Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog i Košarkaškog kluba Cibona, koju je odveo dva puta na tron Europe.

Na Press konferenciji su sudjelovali Miljenko Puljić – ravnatelj Zagrebačke filharmonije, Dražen Siriščević – ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, Biserka Petrović – majka Dražena Petrovića, Ivica Lovrić – predsjednik Košarkaškog kluba Cibona i pročelnik Gradskog Ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Aleksandar Petrović – brat Dražena Petrovića, bivši hrvatski reprezentativac i trener, Franjo Arapović – hrvatska košarkaška legenda, bivši hrvatski reprezentativac i Draženov kolega i prijatelj i Zoran Čutura – hrvatska košarkaška legenda, bivši hrvatski reprezentativac i Draženov kolega i prijatelj te iskazali veliko zadovoljstvo što će se koncert održati baš u spomen na našeg značajnog sportaša, predvodnika vala europskih košarkaša u NBA- košarkaškog Mozarta, Dražena Petrovića.

Biserka Petrović istaknula je da i nakon dugih 20 godina tuga za Draženom u srcima njegove obitelji ne jenjava, ali velikom potporom koju primaju od Draženovih prijatelja, kolega, suigrača, institucija i javnosti, tuga se lakše prebrođuje. Zahvalila je Zagrebačkoj filharmoniji što su omogućili da duh i sjećanje na njega živi kroz glazbu. Jednakom strašću kojom svaki glazbenik pristupa glazbi i svome instrumentu, Dražen je pristupao košarkaškoj lopti i košarci kojoj je posvetio život. Ivica Lovrić, predsjednik KK Cibone izrazio je zadovoljstvo spajanjem onoga što je na prvi pogled nespojivo- kulture i sporta. Kako je uvijek prelazio granice mogućega, tako je Draženu i ovaj put to uspjelo. KK Cibona ulaže velik trud kako bi se održalo sjećanje na sve košarkaške velikane koji su krojili povijest i pronosili ime Cibone, grada Zagreba i Hrvatske. Među njima, Dražen Petrović svakako zauzima istaknuto mjesto.

Dražen Siriščević, ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, pozvao je sve zainteresirane da u Lisinskome, uz koncert pogledaju i izložbu eksponata- fotografija i crtica iz Draženova života koje je posebno za ovu prigodu omogućio Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović.

Miljenko Puljić, ravnatelj Zagrebačke filharmonije rekao je da svaki umjetnik teži biti majstor svog instrumenta – pritom talent ima samo dio zasluge, a sve ostalo je red, rad, disciplina, vježba, upornost i čista strast koja motivira i pokreće. Upravo nam je u tom segmentu Dražen dao životnu lekciju koja je primjenjiva uvijek i svagda i zato nikad neće biti zaboravljen. Zagrebačka filharmonija upravo će ovim koncertom dati svoj doprinos tome. Košarkaškom Mozartu orkestar Zagrebačke filharmonije izvest će djela Mozarta, Haydna i Albinonija koja će pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja i uz pratnju zbora Ivan Goran Kovačić zvučati još uzvišenije i svečanije sukladno veličini i značenju prigode.