U Kliničkoj bolnici Sveti Duh otvorena nova rađaonica, dvostruko veća od stare

U Kliničkoj bolnici Sveti Duh otvorena nova rađaonica, dvostruko veća od stare
Foto: Zagreb.hr

Simboličnim rezanjem vrpce, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i ministar zdravstva Milan Kujundžić otvorili su jutros suvremenu rađaonicu Klinike za ginekologiju i porodništvo u bolnici Sveti Duh.

Prema riječima ravnatelja Mladena Bušića, nova rađaonica je dvostruko veća od stare u kojoj su bila tri zajednička prostora za rodilje, dok obnovljena rađaonica sadrži šest rađaonskih bokseva ili “apartmana”. 

“To jamči maksimalnu privatnost i komfor za rodilje, za njihovu pratnju te za osoblje Bolnice. Izgrađena je i nova operacijska dvorana sa svim pratećim sadržajima kako bi porod bio sigurniji i ugodniji”, rekao je Bušić.

Ministar Kujudžić je naglasio da je otvorenje nove rađaonice veliki dobitak za zdravstveni sustav Grada Zagreba i Hrvatske. 

“Zahvaljujem gradonačelniku i njegovim suradnicima na obnovi rađaonice koja je jedna od najvećih u Hrvatskoj. Kvalitetni uvjeti za rodilje i novorođenčad su prioritet zdravstvenog sustava, a ovom smo obnovom dobili modernu rađaonicu koja je u skladu sa svim svjetskim standardima”, rekao je Kujundžić.   

Gradonačelnik Bandić je istaknuo da se u Zagrebu godišnje rađa oko 12.000 djece, od čega ih se samo u Klinici Sveti Duh rodi više od 3.000.

“Taj se broj već niz godina povećava zahvaljujući demografskim mjerama koje donosimo. Želim da se pozitivan trend nastavi te da osoblje u ovoj rađaonici ima što više posla”, poručio je gradonačelnik.