U HNK održan prigodni advenstki program posvećen svim zdravstvenim djelatnicima

Valentina Fijačko Kobić i Ljubomir Puškarić | Foto: HNK

Sinoć je u Hrvatskom narodnom kazalištu održan prigodni adventski program, Advent u HNK, posvećen svim zdravstvenim djelatnicima u znak zahvale za požrtvovnost u vremenu u kojem se nalazimo.

Zdravstvenim djelatnicima, koji su se odazvali u velikom broju, omogućen je besplatan ulaz na operno dramski program Advent u HNK u Zagrebu.

“Bilo je jako lijepo, zaista sam uživala zajedno sa svojim kolegicama zdravstvenim djelatnicama. Rado se odazivamo i odazvat ćemo se ovakvim događajima. Hvala vam”, izjavila je nakon događaja mr. sc. Renata Vrsalović, dr. med., KBC Sestre Milosrdnice.

Drugačiji od svih koje pamtimo Advent 2020. godine uvodi nova pravila, ali narušava i našu svakodnevicu. No, blagdanski duh u kazalištu i oko njega ne može se sputati.
Uz repertoar najljepših tradicionalnih pjesama gledatelji su mogli uživati u izvedbama opernih solista Lane Kos, Valentine Fijačko Kobić i Ljubomira Puškarića.

Prigodnu poeziju domaćih pjesnika interpretirali su glumci Alma Prica, Franjo Kuhar, Milan Pleština, Ksenija Marinković, Goran Grgić, Iva Jerković, Barbara Vicković, Slavko Juraga, Luca Anić, Vanja Matujec, Ivana Boban, Ivan Colarić, Luka Dragić, Ana Begić Tahiri, Filip Vidović.

Program Advent u HNK u Zagrebu realizirao se u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba.