U dvorištu uzgojio indijsku konoplju visoku više od dva metra

U dvorištu uzgojio indijsku konoplju visoku više od dva metra
Foto: PU zagrebačka

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom koji je u svom vrtu uzgajao indijsku konoplju.

Policijski službenici iz Velike Gorice su na temelju naloga suda obavili pretraga kuće osumnjičenog kojom prilikom je osumnjičeni iz kuće i vrta predao 12 stabljika indijske konoplje visine od 80 do 205 cm, jednu plastičnu vrećicu ispunjenu marihuanom ukupne mase 31,70 grama, vrećicu ispunjenu hašišom ukupne mase 8,70 grama, kao i opremu namijenjenu proizvodnji droge, objavila je PU zagrebačka.

Policija 53-godišnjaka sumnjiči da je, protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, u cilju daljnje preprodaje nabavio i posjedovao opremu, materijal ili tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga, a potom proizvedenu drogu skrivao, vagao i prepakiravao u kući na području Male Bune te ju dalje prodavao na nezakonitom tržištu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.