U Dubravi ukrao dva automobila pa ih prodao na otpadu za 3.039 kuna! U jednom slučaju imao je i pomagača

U Dubravi ukrao dva automobila pa ih prodao na otpad za 3.039 kuna! U jednom slučaju imao je i pomagača
Ilustracija [ Foto: Pixabay

Zagrebačka policija dovršila je istraživanje nad dvojicom muškaraca, 34-godišnjakom i 26-godišnjakom, zbog sumnje počinili krađu automobila.

Sumnja se da je 34-godišnjak između 4. i 6. travnja došao u Oporovečku ulicu te otuđio osobni automobil marke Fiat zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvo 57-godišnjakinje. Nedugo zatim navedeni automobil prodao je trgovačkom društvu za otkup i preradu sekundarnih sirovina za novčani iznos od 1539 kuna, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Policija ga također sumnjiči da je 9. travnja između 9 i 17 sati ukrao još jedan automobil. Tada je iz dvorišnog prostora u Ulici Rudolfa Kolaka otuđio osobni automobil marke Saab u vlasništvu 40-godišnjaka.

Pri tome mu je pomogao 26-godišnjak tako što je svojim automobilom “odšlepao” ukradeno vozilo. Ukradeni automobil 34-godišnjak je privezao konopcem za osobni automobil marke Fiat Punto zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 26-godišnjak te su tako otuđeni automobil na adresu stanovanja 34-godišnjaka.

I taj je automobil 34-godišnjak prodao trgovačkom društvu za otkup i preradu sekundarnih sirovina i to za novčani iznos od oko 1500 kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju posebno izvješće će biti dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu, priopćila je PU zagrebačka