U 73. godini umro najpoznatiji hrvatski karizmatik fra Zvjezdan Linić

U Samoboru je noćas u 73. godini, nakon teške bolesti, preminuo fra Zvjezdan Linić, jedan od najpopularnijih franjevaca i najpoznatiji hrvatski karizmatik.

zvjezdan-linic-630
Proljetos je obolio od tumora na mozgu, koji nije bio operabilan, pa se liječnici nisu odlučili za operaciju, nego za kemoterapiju.
Linić je liječenje dobro podnosio i dobro se nosio s bolešću sve do posljednjih dana, kada je bio uglavnom u bolesničkoj postelji.
Ipak, gotovo do posljednjeg dana bio je na planiranim duhovnim obnovama, koje je zajedno s njim od proljeća počeo voditi fra Ivan Matić, piše Večernji list.
Da se fra Zvjezdan odlično nosio s teškom bolešću svjedočili su njegovi liječnici, a svakodnevno ga je u Taboru posjećivao njegov osobni liječnik dr. Slavko Lovasić. Brojni njegovi suradnici svakodnevno brinuli su za njega, a najviše njegova sestra Neda, koja je posljednjih mjeseci danonoćno bdjela uz svoga brata.
Kako doznaje Večernji list, tijelo fra Zvjezdana Linića bit će izloženo u kapelici Tabora danas od 10 sati.
Voditelj duhovnih seminara, propovjednik, autor više knjiga Zvjezdan Vjekoslav Linić rodio se 1. ožujka 1941. u Svilnom, u blizini Gospinog svetišta Majke Milosti na Trsatu.
Svoj svećenički život posvetio je najviše mladima i Franjevačkom svjetovnom redu. Njegov glavni svećenički posao bio je naviještanje evanđelja, i to u redovitim propovijedima radnim danom te nedjeljom u crkvi sv. Franje na zagrebačkom Kaptolu, a potom i na brojnim vjeronaučnim susretima s mladima.
Fra Zvjezdan Linić utemeljio je Kuću susreta Tabor u Samoboru, koja je postala središte duhovnih obnova i seminara koje je vodio. Kroz Tabor je godišnje prolazilo oko 25.000 vjernika iz cijele Hrvatske.