Turnir 5 gradova ove godine u recesijskom izdanju

5-gradovaU zgradi Gradske uprave danas je na konferenciji za novinare predstavljen već tradicionalni Turnir 5 gradova, koji se ove godine održava u Zagrebu od 27. do 30. lipnja. Na natjecanju će sudjelovati oko 500 sportašica i sportaša mlađih od 17 godina u šest sportova: atletika (djevojke i dečki), košarka (djevojke), nogomet (dečki), odbojka (djevojke), stolni tenis (djevojke i dečki) i rukomet (dečki).

Zagreb je bio domačin ove manifestacije 2008. godine, ali, rekao je gradonačelnik Milan Bandić, “za razliku od 2008. kada smo potrošili oko dva milijuna kuna, ove godine troškovi će biti u skladu s kriznim i recesijskim vremenima, znatno manji i iznosit će oko 800 tisuća kuna”.

“Moramo voditi računa o svakoj kuni”, naglasio je gradonačelnik te nadodao kako su naši mladi natjecatelji u proteklih pet godina čak tri puta bili prvi, jednom drugi i jednom treći, te da ovaj turnir ima ne samo sportski značaj za Zagreb nego i turistički i gospodarski.

Na ovoj manifestaciji natječu se sportašice i sportaši iz pet gradova, Ljubljane, Beča, Bratislave, Budimpešte i Zagreba, u šest sportova.