TURISTIČKA PONUDA: Obilazak znamenitosti starog Zagreba modernim električnim vozilima

TURISTIČKA PONUDA: Obilazak znamenitosti starog Zagreba modernim električnim vozilima
Foto: ZET

Ljeto je na vrhuncu. Sezona godišnjih odmora u punom jeku, a Zagreb živi punim plućima. Zahvaljujući naporima uloženima u razvoj turističke ponude posljednjih godina, Zagreb se našao na svjetskim turističkim kartama, a slika grada je potpuno drugačija zbog sve većeg broja turista tijekom cijele godine.

Promet je gust, terase kafića prepune ljudi, a tisuće turista znatiželjno obilaze grad i fotografiraju gradske znamenitosti.

Bogatoj turističkoj ponudi, i ove se godine pridružio ZET puštanjem u promet turističke linije 350, na kojoj se vožnjom jedinstvenim elektro vozilima obilazi Gornji grad.

Polazno stajalište nove turističke linije nalazi se na Katarininom trgu na Gornjem gradu, do kojeg je najlakše doći našom prekrasnom Uspinjačom. Kružna vožnja obuhvaća razgled brojnih znametinosti Gornjega grada kao što su crkva Sv. Katarine, muzej Klovićevi dvori, Kamenita vrata, Muzej grada Zagreba, Popov toranj (Zvjezdarnica), Trg i crkva Sv. Marka, Hrvatski povijesni muzej, Hrvatski sabor i sjedište Vlade RH, Državni hidrometeorološki zavod, kula Lotrščak i Uspinjača.

TURISTIČKA PONUDA: Obilazak znamenitosti starog Zagreba modernim električnim vozilima
Foto: ZET

Elektro vozilo može prevesti do pet putnika, cijena karte po osobi iznosi tek 10 kuna, a karte su dostupne kod vozača. Bitno je napomenuti kako, osim što turistima približava pravi duh Zagreba, ZET uvođenjem ove linije pokazuje i svoju predanost promicanju elektromobilnosti i odgovornosti prema okolišu.

Elektro vozila su ekološki čista i ne zagađuju atmosferu ispušnim plinovima. Nadamo se kako će ZET biti primjer i drugim tvrtkama te ih potaknuti na nabavu vozila na električni pogon čime se doprinesi očuvanju našeg grada.

No, nije ZET samo s elektro vozilima obogatio turističku ponudu Zagreba. Tu su i najsuvremeniji panoramski turistički autobusi za razgledavanje grada, koji prometuju na tri linije te pokrivaju veliki dio grada. Crvena linija prometuje užim gradskim središtem i Gornjim gradom, Zelena linija obuhvaća i jezera Jarun i Bundek, dok Žuta linija sa trasom dužine 34.5 kilometra zaokružuje ponudu.

U ponudi je i turistički vlakić, koji vikendom besplatno prometuje gradskim središtem i namijenjen je uglavnom najmlađima, a posebna je atrakcija Uspinjača, s najkraćom rutom od svega 66 metara koja povezuje Donji i Gornji grad.

Komentari