Trofej Kutije šibica nakon dramatičnog finala otišao u Dalmaciju

Foto: Press

Nakon nešto više od mjesec dana igranja utakmica sinoć je završilo 51. izdanje MNT Kutija šibica 2022. powered by Coca-Cola čiji je ovogodišnji pobjednik momčad Biberon Koestlina, inače finalist Kutije šibica 2019., koja je u dramatičnom finalu nakon izvođenja sedmeraca bila bolja od ekipe Kerschoffset Kamgrad.

Toni Jelavić iz pobjedničke ekipe najbolji je igrač turnira dok je njihov golman Luka Pavlović proglašen najboljim golmanom. Najbolji strijelac turnira je bio Antonio Blažević iz CB Sea Wolf Gradnja Elez s deset postignutih pogodaka.

U finalu veteranskog turnira susrele su se zagrebačka ekipa Pelmen ZGnogomet i slovenska KMN Meteorplast Vitomarci a nakon utakmice bez pogodaka i tu su sedmerci odlučili o pobjedniku te je veteranski pehar otišao u Sloveniju.

Foto: Press

Slovencima je to drugi trofej jer su na Kutiji slavili i 2019. godine, a iz njihove momčadi su i najbolji strijalc turnira Dare Vršić s 13 pogodaka te najbolji igrač Rade Rusmir koji je i 2019. bio proglašen najboljim igračem veteranskog turnira.

U ženskom dijelu turnira slavile su djevojke iz ekipe Michieli Tomić koje su u finalu bile bolje od ŽNK MC Plus Agram Poliklinike Milojević, a riječ je o povijesnom rezultatu jer je to treća Kutija za redom koju je osvojila ekipa s Brača Micheli Tomić.

Foto: Press

Najboljom vratarkom je proglašena Nikolina Todorić a najboljom igračicom Nikolina Vujadin, obje iz pobjedničke ekipe. Najbolja strijelkinja turnira je Sandra Žigić iz Stare garde sa sedam postignutih golova.

Ako je suditi po upravo završenom izdanju najpopularniji i najveći malonogometni turnir očito i dalje ostaje najznačajnije ovakvo događanje u regiji budući da je na 51. izdanju nastupio najveći broj momčadi još od 2009. godine, a dvorana 2 Doma sportova je na tri završne večeri bila ispunjena do posljednjeg mjesta potvrđujući omiljenost turnira kod ljubitelja malog nogometa.