TRAŽI SE NAJLJEPŠI ŠKOLSKI VRT: Još ima vremena za prijavu, natječaj je otvoren do 22. travnja

Školski vrt
Vrt OŠ Josipa Zorića iz Dugog Sela prošle godine je osvojio Zlatnu povelju HRT-a / Foto: OŠ Josipa Zorića

U suradnji Hrvatske radiotelevizije i Ministarstva znanosti i obrazovanja, i ove godine je raspisan natječaj za najljepše školske vrtove. Prijave se primaju do 22. travnja.

Na natječaj se mogu prijaviti vrtići, osnovne i srednje škole i srodne odgojno-obrazovne ustanove za djecu i mladež u Hrvatskoj. Cilj je da svaka škola oblikuje vrt prema svojim mogućnostima i u skladu s klimatskim i drugim uvjetima, čuvajući bogatstvo i biološku raznolikost Hrvatske te autohtono bilje svojeg podneblja.

Ovim projektom želi se postići da djeca kroz uzgoj voća, povrća i cvijeća te kroz uređenje i oblikovanje školskih vrtova uče voljeti prirodu te prepoznavati vrijednosti i ljepotu podneblja u kojem žive.

Prosudbeno povjerenstvo obilazi vrtove i odlučuje o prvonagrađenim vrtovima te na završnoj svečanosti dodjeljuje nagradu Zlatna povelja HRT-a za najljepši školski vrt u Hrvatskoj. Također, dodjeljuju se Zelena i Plava povelja te priznanja za biološku raznolikost, autohtone i udomaćene vrste. Dodjeljuje se i nagrada za kontinuitet koja je također na razini pobjedničke titule.

Prošle godine vrt Osnovne škole Josipa Zorića iz Dugog Sela osvojio je Zlatnu povelju HRT-a za najljepši školski vrt u Hrvatskoj, dok je godinu ranije bio među deset najboljih.

Više detalja o natječaju možete pronaći na ovom linku.