Tragična smrt zadnjeg savskog splavara

Nakon gotovo tri tjedna potrage za legendarnim savskim splavarom Borisom Sučecom (52), njegovo je tijelo pronađeno u ponedjeljak ujutro uz lijevu obalu rijeke, nedaleko od mjesta gdje je rođen i gdje je živio.

Mrvo tijelo u šikari kraj obale pronašao je na žalost baš Sučecov otac Franjo, koji je i sam do mirovine radio na skeli. Tijelo mrtvog sina pronašao je u Dubrovčaku Lijevom, mjestu s lijeve obale rijeke koja dijeli dvije županije, Zagrebačku i Sisačko-moslavačku. Shrvan tugom, o tome je izvijestio policiju, objavio je Jutarnji list.

Smrt splavara Sučeca označio je i kraj ere spajanja dviju obala Save skelom u velikogoričkom kraju. Naime, Boris Sučec nema djece, a posao splavara naslijedio od svog oca, koji je taj posao radio 30 godina. Skela je od pamtivijeka povezivala dvije savske obale – odnosno mjesta Dubrovčak Lijevi s Dubrovčakom Desnim, a pokojni Boris tim se poslom samostalno bavio 17 godina. O njemu je snimljen i dokumentarni film “Posljednji savski skeledžija” autora Zorana Ožetskog, u kojem Boris govori o tome kako živi od rijeke Save, ali i za nju. U tom filmu Sučec je govorio baš o rizicima kojima je izložen, pogotovo za visokih vodostaja, kada Sava postaje ćudljiva.