TRAGEDIJA U RESNIKU: Sedam muškaraca otrovalo se plinom, jedan je preminuo

Sedam muškaraca noćas je prevezeno u bolnicu zbog trovanja plinom, najvjerojatnije ugljičnim monoksidom, jedan 57-godišnjak je preminuo.

“Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba je noćas oko 23,45 sati zaprimila poziv Policijske uprave zagrebačke za pomoć oko otvaranja stana na lokaciji Resnik I. kućni broj 50, Zagreb, s pretpostavkom da se radi o curenju plina. Izlaskom na teren potvrdilo se da se radi o curenju ugljičnog monoksida iz bojlera”, priopćio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Uslijed curenja plina sedam osoba je ozlijeđeno i prevezeno u bolnice, a radi se o stranim državljanima. Gradska plinara Zagreb je preuzela pregled svih instalacija u objektu.

Na terenu su izašli zagrebački vatrogasci s jednim vozilom, hitna medicina pomoć s četiri vozila, a bili su tamo i ljudi iz Gradske plinara Zagreb, Policijske uprave zagrebačke i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

“Imamo sedmero državljana BiH, od kojih je najstariji (57) smrtno stradao. Ostalim muškarcima, starosti od 21 do 42 godine, pružena je liječnička pomoć u zagrebačkim bolnicama. Ono što je policija za sada utvrdila, a to je da je u tom prostoru bila visoka koncentracija ugljičnog monoksida, najvjerojatnije od plinskog bojlera. Kuća je zapečaćena, plin je zatvoren i slijedi očevid nakon kojeg ćemo moći točno reći što se dogodilo”, izjavila je Marija Goatti, glasnogovornica PU zagrebačke, objavio je HRT.

Komentari