TRAGEDIJA: Dvojica studenata stradala na željezničkoj pruzi, drugi poginuo tražeći nestalog kolegu

Foto: Fakulteta hrvatskih studija

Dvojica studenata stradala su u razmaku od jednoga dana na istoj lokaciji na željezničkoj pruzi u Branimirovoj ulici, najvjerojatnije od strujnoga udara.

Prema informacijama do kojih je došao RTL.hr, jedan od njih bio je student Hrvatskih studija Nikola Michael Sušec.

Dekan je potvrdio kako je ovaj izvrstan student I. godine kroatologije i filozofije i kulture Fakulteta hrvatskih studija, useljenik u Hrvatsku Nikola Michael Sušec tragično stradao u Zagrebu u srijedu 16. ožujka 2022. u 21. godini života.

Policija sumnja kako ga je, nakon Sušecova nestanka, njegov kolega Jerko Kučić otišao tražiti na područje pruge u Branimirovoj ulici, te je i sam tamo stradao.

“Jučer, 17. ožujka u 7.25 sati na Maksimiru u Ulici kneza Branimira, na teretnim kolosijecima željezničkog kolodvora Zagreb-Borongaj, na tlu između četvrtog i petog kolosijeka, uz teretne vagone pronađeno je tijelo za sada nepoznate muške osobe. Na tijelu nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali da je smrt nastupila kao posljedica kaznenog djela. Po obavljenom očevidu tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Zagreb radi utvrđivanja identiteta”, priopćila je PU zagrebačka.

Dekan Fakulteta hrvatskih studija obavjestio je da je student II. godine povijesti i filozofije i kulture Fakulteta hrvatskih studija iz Komiže Jerko Kučić tragično stradao u Zagrebu u petak 18. ožujka 2022. u 23. godini života.

Obavljenim očevidom je utvrđeno da je smrt nastupila kao posljedica strujnog udara visokog napona kojim je opskrbljen kolosijek putem kontaktne mreže.