Tomaševićeva stranka održala izbornu skupštinu u tajnosti, a on nije izabran ni na jednu dužnost

Tomašević otkrio što Grad Zagreb poduzima kako bi se ublažile posljedice poskupljenja plina
Foto: Screenshot Facebook

Stranka Zagreb je naš!, inače stranka zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, u tajnosti je održala izbornu skupštinu, a gradonačelnik Tomašević nije izabran ni na jednu vodeću dužnost u stranci!

Kako piše 24 sata, prvu informaciju o održano skupštini objavili su nakon 10 dana, i to tek nakon upita novinara!

U šturoj objavi samo je navedeno da stranku sada koordiniraju Iva Ivšić i Marina Ivandić. Tomašević se navodno kandidirao za Upravni odbor, ali tamo nije prošao u prvih nekoliko krugova pa je na koncu navodno odustao.

“Iako je do nas došla informacija da se radilo o pravoj drami i nezadovoljstvu dijela članova, iz stranke takvo nešto opovrgavaju”, piše
24 sata te u nastavku navodi izjavu sugovornika bliskog Tomaševiću koji je rekao:

“Nije bilo nikakve drame i lomova jer su u upravni odbor izabrani najbliži Tomaševićevi suradnici. Kada je vidio koji su se ljudi kandidirali, sam je odustao jer u sve njih ima povjerenja. Oni trebaju odraditi spajanje s Možemo!, a Tomašević će se posvetiti vođenju grada. To je od početka bio plan.”

Tomašević navodno nije odmah odustao. Sustav glasovanja je takav da za ulazak u upravni odbor treba natpolovična većina, a nakon prvog kruga je među 14 kandidata izabran tek jedan od sedam potrebnih.

“Tomašević je odustao tek nakon petog ili šestog kruga glasovanja jer prethodno nije skupio dovoljno glasova podrške članova za upravni odbor”, kazao je isti neimenovani sugovornik 24 sata iz stranke Zagreb je naš!.

Zbog načina ustrojstva, javnost je često zbunjena kojoj točno stranci pripada tko od zeleno-lijeve kolacije. Sam Tomašević se najčešće percipira kao stranka Možemo!.

No, stranke Zagreb je naš! kojoj je donedavno s Uršom Raukar Gamulin koordinator bio Tomislav Tomašević je različita od stranke Možemo! koju vode Teodor Celakoski i Sandra Benčić.

Ali Zagreb je naš! je dio platforme koja se također zove Možemo! I u kojoj glavnu riječ vodi istoimena stranka. Tomašević je i u upravnom odboru stranke Možemo!.