Tomašević podržao ideju da Aleksandra Zec dobije ulicu u Zagrebu

Foto: Screenshot Facebook

Na današnjoj konferenciji za novinare zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević podržao je ideju da Aleksandra Zec dobije svoju ulicu u Zagrebu.

Tu je ideju ovih dana aktualizirao Viktor Gotovac, novoizabrani čelnika zagrebačkog SDP-a.

“Prihvatio sam poziv udruga i organizacija koji organiziraju komemoraciju obitelji Zec na Sljemenu. I prije izbora Gotovca, smatram da je 30 godina prošlo od tog zločina, bilo je krajnje vrijeme da netko iz grada Zagreba oda pijetet žrtvama zločina. Nitko do sada to nije napravio. Ne želimo da nitko bude diskriminiran zbog svoje nacionalnosti, danas ću prisustvovati komemoraciji. Razgovarat ćemo i sa organizacijama i SDP-om kao partnerom o tome kako se može komemorirati ta jedna od najsramotnijih epizoda u povijesti ovoga grada”, rekao je Tomašević, prenosi HRT.

Što se tiče povratka imena Trga maršala Tita, Tomašević kaže da je jasno bio protiv preimenovanja.

“Isto tako smo u kampanji govorili da to nije jedna od prioritetnih tema, s obzirom na to da pucaju cijevi po cijelom gradu, da grad nije obnovljen. Što se tiče javnih ustanova, stambenih zgrada… Međutim, o svemu ćemo s koalicijskim partnerom razgovarati, pa i o toj temi. Razgovarat ćemo i o ulici Aleksandre Zec s SDP-om i drugim organizacijama. To što ja kao prvi gradonačelnik nakon 30 godina dolazim na komemoraciju na Sljeme, mislim da to dovoljno govori o našem stavu o tom pitanju”, istaknuo je Tomašević.