Tomašević otvorio radove na produženju Branimirove ulice, evo kako će izgledati nakon dovršetka

Foto: Zagreb.hr

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec, sa suradnicima, danas su posjetili gradilište na križanju Zagrebačke ceste i Branimirove ulice u povodu otvorenja prve faze radova na izgradnji produžene Branimirove u Sesvetama.

Zahvalivši svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog kapitalnog prometnog projekta, gradonačelnik Tomašević je istaknuo da se radi o prvoj od tri faze izgradnje, a cilj je rasteretiti promet u centru Sesveta kao i u okolnim naseljima. “Imovinsko-pravni odnosi počeli su se rješavati još prije 13 godina, a za pet mjeseci trebala bi biti izgrađena cijela prva etapa produženja Branimirove”, istaknuo je.

Foto: Zagreb.hr

Objasnio je da radovi uključuju izgradnju prometnice s četiri trake, pješačko-biciklističkih staza i autobusnih ugibališta na trasi dužine 1177 metara, a predviđena su i četiri nova raskrižja sa semaforima.

U sklopu radova planirana je izgradnja vodoopskrbnog cjevovoda. Početak predmetnog zahvata je na raskrižju sa Zagrebačkom cestom, a koridor definiran Generalnim urbanističkim planom Sesveta se pruža prema sjeveru do Brestovečke ulice.

Foto: Zagreb.hr

Gradonačelnik je također izvijestio da je za potrebe kupnje zemljišta i kuća na prvoj etapi izdvojeno oko 5.6 milijuna eura, a sami radovi će koštati oko 4.6 milijuna eura. Za otkup zemljišta za drugu i treću dionicu dosad je potrošeno oko 3.7 milijuna eura.

„Paralelno se odvijaju radovi na drugoj fazi od Brestovečke ulice do ulice Ivana Ančića, dugoj oko dva kilometra, a na kojoj je ostalo oko 30 posto parcela za koje je potrebno riješiti imovinsko-pravne odnose. Treća dionica je najkraća, nešto manje od 800 metara dužine, od Ivana Ančića do Varaždinske ceste, tamo je riješeno oko 80 posto čestica“, rekao je gradonačelnik.