Tomašević: Krećemo u kontrolu kontejnera i pisanje kazni, kazne idu od siječnja

Foto: Screenshot Facebook

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević bio je danas na početku radova na uređenju i opremanju prvog zajedničkog urbanog voćnjaka, nakon čega je održao redovnu konferenciju za novinare, zajedno s zamjenicima Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom.

Kako javlja N1 televizija, u uvodu je rekao da se krenulo s odvozom papira i plastike i jednom tjednom u višetambenim zgradama. Također je dodao da od idućeg tjedna kreću kontrole kontejnera i odlažu li se u njima plave vrećice.

Dodao je da će se posebno kontrolirati kontejnere ispred zgrada koje nisu niti pokrenule proceduru za postavljanje boksova na javnim površinama.

“Kazne idu od siječnja, nema smisla da 80 posto građana odlaže pravilno i kupuje vrećice, a 20 posto ne”, kazao je Tomašević dodavši da će o kaznama govoriti više idućeg tjedna.

U Gradu smatraju da je prošlo dovoljno vremena za prilagodbu i ima dovoljno plavih ZG vrećica u trgovinama.

Što se tiče utakmice s Argentinom, Tomašević je rekao da se očekuje velik interes građana za gledanje utakmice.

Naveo je da su se za doček reprezentacije razmatralo nekoliko lokacija, ali da je u dogovoru s policijom odlučeno da to bude Jelačić plac.

“Na Trgu će biti doček, u ponedjeljak popodne”, rekao je. Objasnio je kako su zbog toga uklonjeni i neki ukrasi.

Upitan tko će pjevati na trgu na dočeku i ima li problema s tim da to opet bude Thompson kao prije četiri godine Tomašević je kazao da su “pripreme u tijeku”.