TJEDAN EUROPE U HRVATSKIM MUZEJIMA: Od 7. do 13. svibnja besplatan ulaz u šest zagrebačkih muzeja

Arheološki muzej
Foto: Press/Arheološki muzej

Zagrepčani i gosti Zagreba će od 7. do 13. svibnja 2018. godine u sklopu obilježavanja Tjedna Europe u hrvatskim muzejima besplatno moći posjetiti šest muzeja.

Naime, obilježavajući Eurposku godinu kulturne baštine -2018. u narednom tjednu Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj osigurava besplatan ulaz svim zainteresiranim građanima u Tehnički muzej Nikola Tesla, od 8. do 13. svibnja, Muzej suvremene umjetnosti Zagreb od 8. do 11. svibnja, Muzej za umjetnost i obrt,od 9.do 11. svibnja, Hrvatski muzej naivne umjetnosti od 7.do 13. svibnja, Arheološki muzej u Zagrebu od 8. do 3. svibnja i Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović od 7.do 13. svibnja.

Eurpska godine kulturne baštine – 2018., u Republici Hrvaskoj se obilježava pod okriljem Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, a ima ima za cilj promovirati i valorizirati kulturnu baštinu na europskoj, nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini.

Ministarstvu kulture Republike Hrvatske koje djeluje kao koordinacijsko tijelo u Hrvatskoj, podupire i organizira mnogobrojna događanja kojima se želi prezentirati bogatstvo i raznolikost hrvatske kulturne baštine kao dijela mozaika zajedničke europske baštine.

Prigodom proglašnja Europske godine kulturne baštine Tibor Navracsics, europski povjerenih za kulturu , naglasio je važnost očuvanje i njegovanja kulturne baštine te naglasio da je potrebno“…

Potaknuti sve građane, a posebno mlade, da se upoznaju s kulturnom raznolikošću Europe te razmisle o mjestu kulturne baštine u našem životu. Ona nam omogućuje da razumijemo prošlost i da na njoj izgradimo budućnost.”

Početak Europske godine kulturne baštine 2018. u Republici Hrvatskoj obilježeno je se otvarenjem izložbe iz ciklusa “Vlaho Bukovac – Pariško razdoblje 1877. – 1893. 18. siječnja u Galeriji Klovićevi dvori.

Komentari