TESLIN ROĐENDAN: Izaslanstvo Grada Zagreb položilo vijenac kod spomenika u Teslinoj ulici

TESLIN ROĐENDAN: Izaslanstvo Grada Zagreb položilo vijenac kod spomenika u Teslinoj ulici
Foto: Zagreb.hr

U povodu 164. obljetnice rođenja Nikole Tesle i 7. Dana Nikole Tesle – dana znanosti, tehnologije i inovacije, izaslanstvo Grada Zagreb na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem je položilo vijenac u Teslinoj ulici, kod spomenika velikom inovatoru, geniju i vizionaru.

Gradonačelnik Bandić se prisjetio da je prije 14 godina spomenik što ga je Ivan Meštrović poklonio Institutu Ruđer Bošković premješten u središte grada te da se svake godine u ovo vrijeme u znak spomena i zahvale Tesli za brojne zasluge koje je ostavio svijetu polaže lovorov vijenac.

“Želim zahvaliti pomoćniku ravnatelja Instituta, gospodinu Vilku Smrečkom i predsjednici Udruge Nikola Tesla, gospođi Dragici Mihajlović a naposljetku i osobi zbog koje smo danas ovdje – Nikoli Tesli, izumitelju, humanistu i velikomu čovjeku”, rekao je gradonačelnik.

Dragica Mihajlović je istaknula da Udruga već 11. godina obilježava Teslin rođendan te da je datum njegova rođenja proglašen Nacionalnim danom Nikole Tesle 2014. U sklopu prigodnog programa su puštene i tri golubice kojima su odaslane poruke mira, ljubavi i tolerancije.

Zahvaljujući Tesli, postavljeni su temelji proizvodnje, prijenosa i uporabe električne energije i cjelokupne današnje industrije.