TEŠKA PROMETA NESREĆA U PREČKOM: 72-godišnja vozačica oduzela prednost drugom vozilu

TEŠKA PROMETA NESREĆA U PREČKOM: 72-godišnja vozačica oduzela prednost drugom vozilu
Foto: FB grupa “Prečko moj kvart”

Zbog izazivanja prometne nesreće u Prečkom, na križanju ulica Ivana Matetića Ronjgova i Josipa Slavenskog, zagrebačka policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 72-godišnje vozačice.

Prema policijskom priopćenju, ona je jučer, 16. studenoga, oko 17 sati upravljala osobnim automobilom marke Hyundai i20 zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se lijevom prometnom trakom Ulice Ivana Matetića Ronjgova u smjeru zapada.

Dolaskom do raskrižja s ulicom Josipa Slavenskog, na kojem prometom upravlja semaforima, koji su radili automatski i ispravno, skrenula je lijevo u smjeru juga, u ulicu Josipa Slavenskog. Na semaforu je za smjer kretanja ravno i desno bio upaljen znak zelenog svjetla, no prometnim znakom (oznakom na kolniku) obavezan smjer je ravno.

Pritom nije propustila vozilo koje je dolazilo iz suprotnog smjera zadržavajući smjer kretanja.

Zbog nepoštivanja prometnog znaka i prednosti prolaska u raskrižju, na prednji desni dio njenog vozila prednjim dijelom naletio je osobni automobil marke Renault Megane zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 41-godišnjak, a koji je dolazio iz suprotnog smjera prometnom trakom za ravno Ulice Ivana Matetića Ronjgova u smjeru istoka.

Vozač Renaulta u raskrižje je ušao dok je na semaforu za njegov smjer kretanja bilo upaljeno zeleno svjetlo zadržavajući smjer kretanja, i pritom je imao prednost prolaska u odnosu na 72-godišnju vozačicu, napominje policija u svojoj objavi.

Od naleta Renault je odbačen na dio nogostupa i mekog terena s jugoistočne strane raskrižja, nakon čega je naletio na zapadni zid zgrade kućnog broja 11, Ulice Josipa Slavenskog.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 66-godišnja putnica iz Renaulta, a liječnička pomoć pružena joj je u KBC Sestre milosrdnice.