Teatar Barakuda 2012 predstavlja glazbenu komediju “Kraljeva sluškinja”

kraljeva-sluškinja_final_plakat_webNova riba u glumačkim vodama – teatar za mlade Barakuda 2012, kulturno zagrijavanje u prohladnim jesenskim danima nudi u obliku glazbenog spektakla “Kraljeva sluškinja”, koja će premijerno biti prikazana u nedjelju 27.listopada na novoj sceni Kina Mosor.

“Kraljeva sluškinja” jedinstvena je komedija za mlade, spoj kazališta i glazbenog koncerta, u kojoj će vrhunska glumačka ekipa, koju čine Petar Cvirn, Petar Atanasoski, Nina Benović i Sanja Sumrak, uz pratnju zagrebačkog retro pop/blues benda Bang Bang, gledatelje odvesti u neobičnu ljubavnu priču smještenu u ‘5o-e godine i vrijeme rock’n’rolla.

Predstava je nastala iz pera pisca, dramaturga i redatelja Borisa Kovačevića, inače poznatog po predstavama Mi djeca s kolodvora ZOO, Dr. Dolittle, Maturanti, Münchausen itd. Po riječima samog redatelja, ova univerzalna ljubavna priča posvećena onima koji su uvijek pored nas, a nikad ih ne primjećujemo.

Kraljeva sluškinja Lora, koju glumi Nina Benović (mjuzikl Svinje – DK Dubrava I KuferTeatar, Cyrano de Begerac – HNK Osijek), sasvim je obična djevojka, ali posebna u svojoj nakani da se izbori za svoju sreću i svoj komadić neba kao, uostalom, i svi mi. Njenog kralja Fedu utjelovit će Petar Cvirn, jedan od najpopularnijih glumaca mlađe generacije, koji je dosad odigrao uloge u izuzetnim kazalištim predstavama kao što su Medeja (HNK Zagreb), Čekaonica (Teatar &TD, Postojani kositreni vojnik (Kazalište Knap), a njegovo smo lice dugo vremena gledali i na televizijskim ekranima, u serijama Dolina sunca i Ruža vjetrova.

photo_1

U ovom spektaklu, u ulozi kralja Zorta, zapjevat će i zaplesati i Petar Atanasoski, poznat po ulozi u predstavi “Mrvice iz dnevnog boravka”, za koju je višestruko nagrađivan, a gledali smo ga i u popularnim filmovima Svećenikova djeca i Sonja i Bik. Zortovu razmaženu kćer Emiu, savršeno će utjeloviti Sanja Sumrak, koja je u svojoj karijeri odigrala više od 30 različitih uloga u više od 1000 predstava za mlade.

Kroz jedinstvenu autorsku glazbu, koju potpisuje Vlatko Panić, predstava na velika vrata vraća zavodljivi, pjevni, nevini i nevjerojatno zabavni rock’n’roll!

Rijetki su bendovi u Hrvatskoj koji mogu na bolji način dočarati to vrijeme, od sve poznatijeg benda Bang Bang kojeg čine talentirana mlada pjevačica i glumica Lara Antić, producenti Hrvoje Prskalo i Zvonimir Domazet, te glazbenici Tomislav Hajak i Nikola Matić.

Teatar Barakuda 2012 nastao je s ciljem da postane angažirani teatar za mlade koji, kao nesvrstana i često zanemarivana publika, traži svoje mjesto u umjetničkom svijetu i čaroliji kazališta. Strast za glazbom vodila je Barakudu u ideji da mladi, uz gledanje svojih predstava, dobiju priliku iskusiti nešto više i prisustvovati glazbenom koncertu, koji im je po formi bliži od kazališne predstave.