Tajna povijest HNK – obiđite mjesta koja publika nikad ne vidi

U subotu 21. veljače 2015. od 11,00 do 15,00 sati organizirano je razgledavanje Kazališta s glumcima Drame HNK pod nazivom Tajna povijest kazališta.

hnk_zg

Zbog velikog zanimanja građana i gostiju grada Zagreba, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu uvelo je ovu novu uslugu: najmanje jedanput mjesečno održavaju se posebno osmišljeni grupni obilasci zgrade kazališta prema scenariju Ive Sille a pod vodstvom glumaca zagrebačke Drame, objavio je HNK.

Grupe će se kretati po mjestima inače zatvorenim za publiku i klasične obilaske, a ova će neobična šetnja predstaviti skrivenu stranu kazališta. Hodnici, podzemni prolazi, carski salon i svečane lože, garderobe, baletne dvorane, radionice i pozornica, samo su neka od mjesta kojima će prolaziti ovakav obilazak začinjen pričama iz kazališne povijesti, starim tajnama i sjećanjima, ali i iskustvima naših voditelja. Obilasci će kretati jedanput mjesečno u subotu, u puni sat, što ćemo pravodobno oglašavati, a svatko od posjetitelja moći će odabrati jedan od tri ponuđena puta za svoju šetnju iza kulisa. Što će točno obuhvaćati svaki od obilazaka, mora ostati skriveno kako bismo makar na početku ove zanimljivosti zadržali malo tajanstvenosti.

Razgledavanje će započinjati u puni sat (od 11 do 15 sati) s tri različita ulaza ( glavni ulaz, službeni ulaz, zapadni ulaz), istodobnim kretanjem tri grupe od 10 (a najviše 15) posjetitelja, koje će povesti jedan glumac ili glumica. Zainteresirani će ulaznice kupovati na kazališnoj blagajni, a svoj će dolazak prijavljivati najkasnije do petka u 14 sati ( uoči planiranog subotnjeg obilaska) na brojeve telefona 01/ 4888 415 i 01/ 4888 413. Prema prijavljenim zahtjevima, Služba prodaje, marketinga i odnosa s javnošću u suradnji s direkcijom Drame i protokolom, definirat će grupe i satnicu obilazaka.

Radno vrijeme blagajne je svakim radnim danom od 10 do 19 sati, a subotom kada se organiziraju obilasci od 10 do 15 sati. Cijena ulaznice za obilazak je 25 kuna, dok djeca do 14 godina u pratnji roditelja ne plaćaju ulaz. Prvi obilazak zgrade Hrvatskoga narodnog kazališta bio je 8. studenoga 2014.