SVJESTLOSNI SPEKTAKLI DILJEM GRADA: Večeras počinje peti po redu Festival svjetla Zagreb

Foto: Julian Duval / TZGZ

Večeras u 19 sati, kod Ljetne pozornice Tuškanac (Dubravkin put), gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević prisustvovat će laser showu kojim se otvara peti po redu Festival svjetla Zagreb.

Festival će trajati do 19. ožujka, a kao i prijašnjih godina, svjetlosne atrakcije posjetitelji će moći besplatno obići od 18 do 23 sata.

Foto: Julian Duval / TZGZ

Festival svjetla Zagreb uvršten je već od prvog izdanja 2017. u međunarodnu organizaciju Festival of Lights International i tako došao pod svjetla reflektora u svijetu uz gradove kao što su Berlin, New York i mnogi drugi.

Program otvorenja je u srijedu 15. ožujka, u 19 sati na laser showu kod Ljetne pozornice Tuškanac, a, kao i prijašnjih godina, Festival će biti otvoren od 18 do 23 sata. Prilikom postavljanja Festivala vodi se računa i o svjetlosnom onečišćenju koje je svedeno na minimum i vremenski ograničeno, čime je dodatno zagarantiran najmanji mogući utjecaj na čovjeka i prirodni okoliš.

Direktorica TZGZ Martina Bienenfeld je istaknula da nakon prošlogodišnjeg premijernog širenja lokacija ovogodišnje izdanje Festivala svjetla Zagreb ponovo uključuje Donji grad.

“Tamo smo obuhvatili i neke nove lokacije kako bismo svima olakšali obilazak i smanjili gužve. Uveli smo lokacije Ribnjaka, Stare Vlaške, Kurelčeve ulice, Trga hrvatskih velikana, Trga žrtava fašizma, zaokruživši istočni dio centra grada, a novost su i tržnica Dolac te Opatovina. Novost predstavljaju međunarodne suradnje s umjetnicima iz Francuske čije će instalacije biti na četiri lokacije (Dolac, EU trg, Trg kralja Tomislava i Ribnjak) te Italije i Nizozemske. Veseli me i hrvatsko gostovanje iz Šibenika, a ponovo su nam se priključili umjetnici iz Berlina. Ova gostovanja i velik interes stranih i domaćih umjetnika za buduće nastupe pokazuju da Festival svjetla Zagreb postaje autentični međunarodni projekt i događanje, stoga ovim putem zahvaljujem svim partnerima što su se uključili u njegovu vrlo zahtjevnu i opširnu realizaciju“, kaže M. Bienenfeld.

Više informacija o pojedinim programima, kao i karta lokacija, možete pronaći na poveznici https://www.festivalsvjetlazagreb.hr/.