SVEČANOST NA TREŠNJEVCI: Otvoreni radovi na izgradnji Parka Kate Šoljić

park-kate-soljic-pocetak-radova

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin otvorila je jutros radove na izgradnji Parka Kate Šoljić na križanju Selske i Baštijanove ulice.

“Na radost djece i građana ovog dijela grada, danas započinju radovi na izgradnji i uređenju parka koji nosi ime Kate Šoljić, junakinje i žrtve koja je u Domovinskom ratu izgubila četvoricu sinova. Vrijednost investicije je 3.300.000,00 kuna, a radovi će trajati četiri mjeseca”, rekla je zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin, objavljeno je na službenom gradskim portalu Zagreb.hr.

Istaknula je da će se park sastojati od dva dijela – dječjeg igrališta koje će biti prilagođeno i djeci s invaliditetom, te dijela za druženje.

Oko dječjeg igrališta sa sjeverne i istočne strane izgradit će se tribine. Intimniji dio parka imat će nadstrešnice i klupe, a sa strane Selske park će biti omeđen kestenima, pojasnio je pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Damir Đerzić dodavši kako će park imati i dvije fontane s vodom za piće.

Zadovoljstvo početkom radova izrazio je i predsjednik Vijeća Gradske četvrti Trešnjevka sjever Ivan Butorac koji je rekao “Naš kvart ima puno mladih obitelji s djecom i napokon ćemo dobiti reprezentativan park kakav zaslužujemo.”