Svečano otvoren novi, Istočni ulaz u Zoološki vrt

Gradonačelnik Milan Bandić prvi je posjetitelj Zoološkog vrta Grada Zagreba koji je u vrt ušao s novog, Istočnog ulaza koji je u sklopu projekta prve faze modernizacije Zoološkog vrta u Zagrebu otvorio zagrebački gradonačelnik.

zoo-vrt-ulaz

Zajedno s djecom iz dječje grupe Eko Eko iz Osnovne škole Dobriše Cesarića, gradonačelnik je svečano otvorio novi ulaz u zoološki vrt, te je tom prilikom napomenuo kako će on postati prepoznatljiva vizura Zoološkog vrta, parka Maksimira i grada Zagreba.

Ravnateljica Zoološkog vrta Davorka Maljković istaknula je kako je otvaranje Istočnog ulaza bitno za daljnju uspješnu provedbu Projekta modernizacije Zoološkog vrta u Zagrebu, na kojem se kraj radova očekuje koncem iduće godine. Ravnateljica je napomenula kako će od idućeg mjeseca, nakon 33 godine svi posjetitelji ponovo moći kupiti dugo očekivane ulaznice sa slikama životinja.

Nakon otvorenja novog ulaza, gradonačelnik Bandić je obišao radove u zapadnom dijelu Vrta i rekao kako oni napreduju prema zacrtanim planovima i kako će Zagrepčanke i Zagrepčani kao i strani gosti moći uživati u novim atrakcijama i životinjama već u proljeće 2016. godine. Grad Zagreb će nastaviti podupirati daljnje projekte modernizacije ovoga Vrta koji je ponos našega prekrasnog grada, nastavio je gradonačelnik Bandić.

Osim novih atraktivnih sadržaja u vidu turističke i edukativne infrastrukture s primjenom novih tehnologija, dodatnu vrijednost predstavlja i restauracija kulture baštine unutar zoološkog vrta.

Foto: Zagreb.hr