SUVREMENI PLES: Krajem tjedna u Centru za kulturu Trešnjevka održava se iznimno popularno natjecanje

Balet
Foto: Pixabay

Hrvatska glazbena mladež više od šezdeset godina svog iznimno aktivnog djelovanja usmjerila je i na otkrivanje nadarenost kod mladih, te im sustavno pruža potporu u nastupanju, usavršavanju i pronalaženju njihovog puta do velike pozornice u svom umjetničkom izričaju.

Za mlade plesače suvremenog plesa to je svake godine iznimno popularno natjecanje Mia Čorak Slavenska, koje će se ove godine održati po 11. put u Centru za kulturu Trešnjevka od 24. do 26. studenog pod nazivom “Glazba i pokret”

Gala koncert sudionika – natjecatelja plesača suvremenog plesa i proglašenje pobjednika održat će se 26. studenog 2017., u 18 sati također u Centru za kulturu Trešnjevka.

Natjecanje mladih plesača suvremenog plesa odvija se u četiri kategorije:
– A kategorija 6 do 10 godina
– B kategorija od 11 do 13 godina
– C kategorija od 14 do 15 godina
– D kategorija od 16 godina

Natjecanje Mia Čorak Slavenska je godišnje natjecanje za plesačice i plesače suvremenog plesa koje je Hrvatska glazbena mladež pokrenula s koreografima Dinkom Bogdanićem i Desankom Virant.

Svim natjecateljima dodjeljuju se priznanja, a prema uspješnosti diplome, novčane nagrade, plaćeno sudjelovanje na ljetnim radionicama te nagrade sponzora. Hrvatska glazbena mladež u suradnji s Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za kulturu obrazovanje i šport, Centrom za kulturu Trešnjevka u Zagrebu, organizira Natjecanje Mia Čorak Slavenska čime želimo stimulirati interes mladih ljudi za suvremeni ples – kako u smislu aktivnog i profesionalnog plesanja, tako i u smislu stvaranja educirane publike umjetničkih sadržaja.

Svoje ime – Mia Čorak Slavenska – natjecanje je dobilo prema najslavnijoj hrvatskoj baletnoj umjetnici, a održava se svake godine.

Komentari