Sudjelujte u izboru najuspješnijeg lokalnog EU projekta u Hrvatskoj

hrvatska-eu-projektiEuropska unija je kroz različite programe pomoći u proteklih petnaest godina dodijelila 1,6 milijardi eura za financiranje projekata u Republici Hrvatskoj.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na svojim web stranicama je predstavilo 20 najuspješnijih projekata i pozvalo građane da u online anketi izaberu najuspješniji lokalni EU projekt u Hrvatskoj 2010.- 2012.

“Ovim uspješnim primjerima projekata želimo pokazati konkretan utjecaj tih sredstava na poboljšanje životnih uvjeta lokalne zajednice, krajnjih korisnika te hrvatskih građana u cjelini. Također želimo pokazati široki raspon područja koja je moguće financirati fondovima Europske unije te time potaknuti sve potencijalne korisnike da se prijave za sredstva iz europskih fondova”, ističe Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Predloženi projekti pokrivaju brojna područja – izgradnju kapaciteta, ljudska prava, zapošljavanje, poduzetništvo i drugo. Aktivnosti su provedene diljem Hrvatske – od istočne Slavonije i Zagreba, do Istre i Dalmacije.

Važno je prepoznati ulogu lokalnog stanovništva kao potencijalnih subjekata koji mogu sudjelovati u projektnim aktivnostima, bilo u svojstvu investitora, bilo u svojstvu korisnika kvalitetnije usluge ili dobra, u cilju razvoja regije i podizanja kvalitete života stanovništva.

Prije glasanja posjetitelji web stranice Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije mogu se detaljno upoznati sa svakim od 20 projekata.

Za više informacije o projektima i sudjelovanje u izboru najboljega posjetite web stranice Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.