STROGA KAZNA: Vozač (43) ponavljao prekršaje pa mu sud trajno oduzeo vozilo

Policija
Foto: MUP

Zbog počinjenih prekršaja u prometu, 43-godišnjem vozaču trajno je oduzeo vozilo, a izrečena mu je i zatvorska kazna u trajanju od 32 dana.

Zagrebačka prometna policija u srijedu navečer, u 23 sata i 35 sati minuta, u Ulici grada Vukovara kod kućnog broja 226 zaustavila je 43-vozača.

Utvrđeno je da upravlja vozilom premda nije položio vozački ispit te da je ranije već pravomoćno kažnjavan za istovrsne prekršaje. Slijedom čega mu je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju te je ovlašteni tužitelj od suda zatražio trajno oduzimanje vozila kojim je upravljao, kao predmet izvršenja prekršaja, priopćila je PU zagrebačka.

Nesavjesni vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu nakon čega je priveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu.

Nepravomoćnom presudom Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu, osuđen je zbog počinjenog prekršaja te mu je izrečena bezuvjetna kazna zatvora u trajanju od 32 dana, koja će se izvršiti po pravomoćnosti i izvršnosti presude.

Također, na zahtjev ovlaštenog tužitelja sud je donio odluku da trajno oduzima osobni automobil marke Peugeot 206 zagrebačkih registarskih oznaka, koje postaje vlasništvo Republike Hrvatske, obzirom je okrivljenik već ranije pravomoćno kažnjavan za istovrsne prekršaje.