STRAVIČAN SUDAR KOD IVANJE REKE: Poginuo vozač BMW-a, tri osobe teško ozlijeđene

Policija
Ilustracija | Foto: MUP

Jedna osoba je poginula, a tri su zadobile teške ozljede u sudaru automobila marke BMW i kombi vozila marke Mercedes koji se noćas dogodio u Zagrebu, na Slavonskoj aveniji.

“Danas, 18. rujna oko 2.30 sati u Sesvetama, za sada nepoznati vozač upravljao osobnim automobilom marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Slavonskom avenijom u smjeru zapada. Na raskrižju Slavonske avenije skretao je u naselje Ivanja Reka u Ulicu Svetog Ivana dok je za taj smjer kretanja na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo. Tom prilikom iz smjera grada, naišlo je kombi vozilo marke Mercedes makedonskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnji državljanin Makedonije, a koji je zadržavao svoj smjer kretanja u smjeru istoka, za vrijeme dok mu je bilo upaljeno zeleno svjetlo na semaforu. Uslijed naleta, oba vozila su sletjela van kolnika, potom je došlo do zapaljenja BMW-a, a koji se požar proširio i na Mercedes”, priopćila je PU zagrebačka.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao za sada nepoznati vozač iz BMW-a, a tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

U kombi vozilu nalazilo se šest državljana R. Makedonije kojima je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb i KB Dubrava. Teško su ozlijeđeni 25-godišnji vozač te dvoje maloljetnika, a lakše 28- godišnjak, 25-godišnjak i maloljetnik.

Radi obavljanja očevida od 2.51 do 5.15 sati, promet je bio zatvoren Slavonskom avenijom u smjeru istoka, na tom dijelu te se odvijao kroz naselje Ivanju Reku i okolna naselja.

Na mjesto događaja izašla je dežurna zamjenica Općinskog državnog odvjetništva koja je obavila očevid.