STRAŠNA NESREĆA NA A3: Prevrnuo se kamion s migrantima, 4 osobe poginule, 19 ih je ozlijeđeno [FOTO]

Foto: JVP Novska

Četiri osobe su poginule, a 19 ih ozlijeđeno u prometnoj nesreći na autocesti A3, na sjevernoj strani u blizini Okučana, objavio je HRT.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske zaprimili su dojavu noćas u 3.12, otišli su na mjesto događaja i utvrdili da se prevrnulo teretno vozilo nacionalnih registracijskih oznaka Republike Srbije.

Foto: JVP Novska

Privremeno je zatvoren promet na sjevernoj kolničkoj traci autoceste, a i na južnoj kolničkoj traci autoceste, zbog mogućnosti prilaza vozilima žurnih službi i pružanja pomoći ozlijeđenim osobama. Ozlijeđene osobe su zbrinute u bolnici u Novoj Gradiški, Slavonskom Brodu i Pakracu.

Za web portal HRT-a zapovjednik JVP Novske Zlatko Pješ rekao je kako je došlo do prevrtanja šlepera srbijanskih registarskih oznaka koji je prevozio role papira teške preko tonu svaka.

U tovarnom prostoru nalazili su se osobe koje tamo nisu smjele biti i kod prevrtanja dio ih je ispao iz šlepera, a dio su u tovarnom prostoru prignječile teške role papira. Na terenu je bilo 12 vozila hitne pomoći,rekao je Pješ.

“Nakon dojave u prometnoj nesreći na autocesti dovezeno je 11 ozlijeđenih osoba. Šest ima teške ozlijede, jedan je životno ugrožen, a liječnici su trenutačno stabilizirali njegovo stanje. Jedan ozlijeđeni je odvezen na hitan operativni zahvat koji još uvijek traje. Kako su se predstavili, ozlijeđeni su državljani Sirije”, rekao je ravnatelj OB Nova Gradiška dr. Josip Kolodziej.

Foto: JVP Novska

U tijeku je osiguranje mjesta događaja i obavljanje očevida u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom kako bi se utvrdile činjenice i okolnosti pod kojima se dogodila prometna nesreća te identitet stradalih i ozlijeđenih osoba.

Prema prvim informacijama ljudi su se nalazili u tovarnom prostoru teretnog vozila. Nakon obavljenog očevida Policijska uprava brodsko-posavska izvijestit će javnost o svemu utvrđenom, navodi se u priopćenju Policijske uprave brodsko-posavske.

Foto: JVP Novska
Foto: JVP Novska