Stjuardese prekinule štrajk, sutra normalizacija letova

ivana-lojoPrekinut je štrajk stjuardesa Croatije Airlinesa. Nakon što su ranije sve ostale sindikalne organizacije u toj tvrtki našle zajednički jezik s Upravom, i Sindikata kabinskog osoblja je pristao na neke ustupke i objavio završetak štrajka.

“Štrajk je prekinut. Sami detalji oko sporazuma s upravom još uvijek se razrađuju. Mi smo pristali na većinu ustupaka koji su od nas traženi”, izjavila je je Ivana Lojo iz Sindikata kabinskog osoblja.

Ona je za HTV izjavila da je sindikat pristao na smanjenje plaća od 9 potso te još niz ukidanja prava. Dogovoreno je i da 42 radnice, kojima se prijetilo otkazima nakon masovnog bolovanja, ostaju na poslu – otkaza neće biti.

“Procijenili smo da bi u ovom trenutku naše daljnje inzistiranje na štrajku bilo kontraproduktivno za sve nas”, rekla je Ivana Lojo.

“Mi smo popustili pritisku prvenstveno zbog toga jer smo osjetili da u ovom trenutku bi bilo puno riskantnije ostati u štrajku i nastaviti sa štrajkom, odnosno na određeni način bi pružili našoj upravi mogućnost da iza našeg štrajka pokriva neku svoju eventualnu nesposobnost. Od sutra u 5 ujutro kreću normalni letovi”, rekla je Lojo.