STJEPAN HAUSER: “Isključite televizore, kompjutore i mobitele, dođite u Lisinski!”

Stjepan Hauser
Foto: Press

Još je samo dva dana ostalo do uzbudljivog početka ovosezonskog OFF ciklusa čiji prvi koncert ovoga petka s nestrpljenjem očekujemo – Stjepan Hauser: Čarobnjak violončela!

Zagrebačka filharmonija u petak 6.10. otvara OFF ciklus koncertom planetarno popularnog violončelista Stjepana Hausera i najavljuje uzbudljiv i nesvakidašnji koncertni događaj.

“Uz redovite cikluse Zagrebačke filharmonije, Crveni i Plavi, ponosni smo što možemo predstaviti i jedan ponešto drugačiji OFF ciklus – ciklus vrhunskih crossover koncerata i zanimljivih projekata koji imaju snažnu bazu klasičnog programa, a opet izlaze iz forme naših klasičnih koncerata”, rekao je na današnjoj press konferenciji za novinare ravnatelj Zagrebačke filharmonije, Mirko Boch.

Koncert Stjepana Hausera tek je početak brojnih glazbenih poslastica koje nas očekuju sve do kraja recentne sezone. 7 koncerata Off ciklusa ponudit će svim ljubiteljima vrhunske glazbe bogat izbor glazbenih žanrova od Amire Medunjanin, rock-opere Jesus Christ Superstar do čarobne glazbe Walta Disneya.

Partner OFF ciklusa je G.A.D. produkcija, a ispred agencije govorio je direktor agencije Vedran Galić koji se osvrnuo na izazove u kulturnom menadžmentu i kako doprijeti do nove publike. “Upravo Ti izazovi naša su motivacija da svojim dosadašnjim iskustvima na mnogim kulturnim projektima približimo ozbiljan kulturni sadržaj širem spektru publike. Naša vizija i želja je da OFF ciklus postane važan društveni događaj koji će svakako postati “in” – stoga naša preporuka svima je da za promjenu budu OFF, isključe sve probleme, mobitele i druge stvari. Uključite glazbu i postanite dio svijeta OFF ciklusa”, zaključio je Vedran Galić.

Dobru atmosferu na konferenciji upotpunio je i sam Stjepan Hauser koji je istaknuo zadovoljstvo suradnjom sa Zagrebačkom filharmonijom: “Svi koje me poznaju kroz 2CELLOS vidjeli su moju rockersku stranu, dok će na ovom koncertu imati priliku doživjeti me u jednom drukčijem, romantičnom svjetlu. Bit će to koncert najemotivnije i najljepše glazbe ikad napisane”.

Uz Zagrebačku filharmoniju i austrijsku dirigenticu Elisabeth Fuchs, Stjepanu će se na pozornici pridružiti niz prvorazrednih glazbenih gostiju: Djevojački zbor Zvjezdice, slovenska violinistica Lana Trotovšek te naš međunarodno priznati gitarist Petrit Çeku.

Bogati program donijet će i više poznatih filmskih tema (Forrest Gump, La La Land), brojne simfonijske uspješnice i velike klasične hitove od Piazzolle do Rodriga. Prava čarolija glazbe koju jednostavno ne smijete propustiti! “Isključite televizore, kompjutore i mobitele – vidimo se u petak 6.10. u dvorani Lisinski u 19:30 sati”, poručio je Stjepan Hauser.