STIŽE PROMJENA VREMENA: Vakula najavio pljuskove i oluje, ali i značajan pad temperature

Foto: Freepik

Od ponedjeljka i utorka svježije i kišovitije, te posebice u još svježijem, kišovitijem i vjetrovitijem nastavku tjedna. Iz gotovo ljetnog ugođaja u kasnojesenski, javlja Zoran Vakula za HRT.

Stoga biste mogli biti prilično zadovoljni ako vam je dosadila južina i iznadprosječna toplina, ali ne i ako strahujete od obilnijih pljuskova, munja i gromova, kojih je ponegdje već bilo.

Još češćih i žešćih bit će od srijede do petka. Na Jadranu će nakon juga, od srijede navečer biti sve češća bura, najprije na sjevernom dijelu, gdje će mjestimice biti i olujna, na udare i orkanska, a i u unutrašnjosti će biti prilično vjetrovito, posebice u četvrtak.

Pritom će poslijepodnevna temperatura zraka u drugom dijelu tjedna u kopnenom području biti i za više od 10 °C niža nego na njegovu početku.

I kao što to obično biva – i ovu će veliku promjenu vremena i prestanak babljeg ljeta pratiti kojekakvi atmosferski procesi pa se osim munja i gromova, nemojte iznenaditi ni mjestimičnim olujnim nevremenima, tuči, na moru i pijavicama.

Ništa neobično, a nadam se – ni pogibeljno. Pripremite kišobrane i čiste odvode, a osobito u unutrašnjosti – i topliju odjeću! A ako već niste – i s grijanjem biste mogli početi, savjetovao je Vakula.

Komentari