STIŽE GLAZBENA LEGENDA: Rod Stewart u veljači nastupa u Areni Zagreb!

Rod Stewart
Foto: Press

Rod Stewart u veljači dolazi u Zagreb! Organizator zagrebačkog koncerta Star produkcija najavljuje nezaboravno iskustvo za sve obožavatelje glazbene legende.

“Velika nam je čast zastupati svjetsku zvijezdu čije je ime već desetljećima jamstvo vrhunske glazbe i produkcije te, ponajprije, odlične zabave. Prvi zagrebački nastup Sir Roda Stewarta za nas je veliko uzbuđenje, ali i izazov, stoga nestrpljivo očekujemo veljaču“, poručio je direktor Star produkcije Alen Ključe.

Sir Rod Stewart dva puta je uvršten u sastav legendarne Rock and Roll Hall of Fame te je jedan od najprodavanijih glazbenika svih vremena, koji je tijekom pet desetljeća karijere prodao više od 200 milijuna albuma diljem svijeta.

Njegovi brojni uspjesi uključuju čak šest uzastopnih albuma koji su zasjeli na vrh ljestvica u Velikoj Britaniji, uključujući 62 hit singla u Velikoj Britaniji i šest #1. U SAD je lansirao 16 singlova koji su ušli u prvih deset naslušanijih, a četiri među njima osvojila su prvo mjesto Billboard Hot 100 ljestvice. 2016. godine za svoje zasluge u glazbi i humanitarnom radu dobio je titulu viteza.

Stewartov odličan smisao za humor i neponovljiv stil jamstvo su vrhunskog glazbenog spektakla, stoga ne propustite vidjeti ovu superzvijezdu uživo!

Malo više detalja o Rodu Stewartu:

Roderick David “Rod” Stewart, (London, 10. siječnja 1945. – ) je britanski rock i pop pjevač. U svojoj dugoj karijeri imao je više #1 hitova poput; Maggie May, You Wear It Well, Sailing, Tonight’s the Night (Gonna Be Alright), I Don’t Want to Talk About It, Hot Legs, Da Ya Think I’m Sexy?, Downtown Train, Some Guys Have All the Luck, Young Turks, This Old Heart of Mine, Forever Young, My Heart Can’t Tell You No i Rhythm of My Heart.

Školu je napustio sa 15 godina, i radio kod oca na sitotisku, tad je i silno želio postati nogometaš i igrao je u klubu Brentford F.C, zbog toga je cijeli život bio vatreni navijač Škotske nogometne reprezentacije i kluba Celtic.

Stewart se glazbom počeo baviti ranih 1960-ih nastupajući kao pjevač u brojnim tadašnjim rock sastavima; Jimmy Powell and the Five Dimensions, The Hoochie Coochie Men ( sastav Long John Baldry-a), The Soul Agents, Shotgun Express, The Steampacket i The Jeff Beck Group.

1969. godine postao je solo pjevač u novom sastavu Faces koji je osnovan od tri člana Small Faces i dva bivša člana Jeff Beck Group Ronnie Wooda i samog Rod Stewarta. Sastav se okrenuo više bluesu koji je odgovarao baršunasto hrapavom Stewartovu glasu i odmah privukao pažnju publike na sebe.

1969. godine izdao je Stewart svoj prvi solo album An Old Raincoat Won’t Ever Let You Down, u Sjevernoj Americi se zvao The Rod Stewart Album. 1970. izdao je album Gasoline Alley. Tek nakon svojeg trećeg izdanog albuma Every Picture Tells A Story njegov status rock solista postao je neupitan. Status zvijezde potvrdio je i sa istovremeno izdanom singl pločom Maggie May koja se ubrzo popela na #1 Britaniji i Sjedinjenim Državama. Gitarist Ron Wood puno je pomogao Stewartu kod skladanja pjesama za njegov prvi solo album, a sastav Faces kod uglazbivanja.

1975. godine izdao je veliki hit Sailing, a 1978. Da Ya Think I’m Sexy? pa zatim 1983. godine Baby Jane. 1990. godine izdao je pjesmu Tom Waitsa Downtown Train koja je postigla osrednji uspjeh kod publike (#10 UK. 1991. godine albumom Vagabond Heart uspio se kvalitetom materijala vratiti u vrh. 1994. primljen je Rock kuću slavnih (Rock and Roll Hall of Fame).

2002. godine Stewart je izdao album sa odabranim jazz – standardima pod nazivom It Had To Be You – The Great American Songbook. Nakon velikog uspjeha albuma i više platinastih nagrada koje je dobio, Stewart je objavio tri nove inačice sa istim materijalom.

2007. godine za svoj doprinos u glazbi dobio je najviše britansko odličje Orden Britanskog carstva (Commander of the Order of the British CBE.