Splitska studentica: “Vodite me u zatvor, kaznu neću platiti!”

kristina-curkovic“Nije stvar u novcu, nego u principu! Vodite me zatvor, ja vam kaznu neću platiti!”, poručila je organima reda Kristina Ćurković, nakon što je dobila rješenje o novčanoj kazni za prekršaj kojega je nedavno počinila na Markovu trgu u Zagrebu.

Kristina Ćurković je, naime, na vrata kućnoga broja 1, na adresi na kojoj radnim danima obitavaju hrvatski premijer i njegovi ministri, uz pomoć čekića i čavla pribila papirić sa stihovima. Na papiriću je, između ostalog, pisalo: “po tome stijegu danas gaze i tuđe boje izdajnici viju….”.

Mlada aktivistica, studentica teologije na splitskom Katoličko-bogoslovnom fakultetu i Hercegovka čiji Facebook profil vrvi neskrivenim fotografijama ustaških simbola i slogana koji pozivaju na slavljenje Endehazije, u javnosti se prvi put pojavila kao performerica koja je, u društvu kolegice jajima zasula HDZ-ove izaslanike na stranačkome skupu u Omišu, piše Slobodna Dalmacija.

Europsku uniju ne može okom vidjeti. Prvo je sa splitske Banovine skinula EU zastavu, da bi tu istu, s dodatkom velike crvene petokrake, nakon nekoliko dana ritualno pokidala.

Kaznu za remećenje javnoga reda i mira, 1.200 odrezanih joj kuna, ni u snu neće platiti. Radije će u zatvor. A s obzirom na količinu crnila kojega preko društvenih mreža zagovara, mogli bi joj organi reda još koji put zakucati na ćeliju, pa u njoj možda i koji dan duže ostane.