SPEKTAKULARNIM KONCERTOM Ane Rucner na Bundeku završen 53. Floraart

Ana Rucner
Foto: Ivan Marinković

Spektakularnim koncertom Ane Rucner na zagrebačkom Bundeku završen je 53. Floraart. Uz puhački orkestar DVD-a Moravče, četiri bivše Ladarice okupljene u vokalni ansambl Arije, Filip Gjud bend i Vladu Kalembera kao gosta iznenađenja,  violončelistica svjetskog glasa izvela je poznate romske hitove.

Tim spektakularnim nastupom zaokružila još jednu lijepu zagrebačku priču koja 53 godine uspješno spaja cvijeće i umjetnost.

Floraart
Foto: Ivan Marinković

Procjenjuje se da je ovogodišnji Floraart posjetilo više od 275 tisuća ljudi, koji su uživali u atraktivnim cvjetnim instalacijama i iznimno bogatom programu. Održano je više od 40 edukativnih radionica, predavanja i prezentacija, 14 zabavnih dječjih predstava, sedam koncerata, sedam DJ programa i deset nastupa KUD-ova i zborova, tri već tradicionalna natjecanja, a dodijeljeno je ukupno 50 nagrada.

Do sada najveći broj izlagača – njih 220, od čega dvadesetak iz inozemstva, izlagalo je na izložbenom prostoru većem od 300 tisuća četvornih metara, a ove godine za potrebe izložbe zasadilo se čak 123.310 biljaka.

Ove godine Floraartu su se priključili i street art umjetnici zagrebačkog Art parka, koji su na Bundeku uz dobru glazbu i zabavu, stvarali prava remek djela. Time je nastavljena uspješna suradnja od prije mjesec dana kada su umjetnici Art parka na tri atraktivna zagrebačka punkta – Ribnjaku, Opatovini i Bundeku sjajnim crtežima u kombinaciji s biljkama najavili međunarodnu izložbu cvijeća.