SPEKTAKL U OSIJEKU: Prljavo kazalište započelo veliku turneju – 40 godina benda!

Prljavo kazalište
Foto: Andrea Ilakovac

Prljavo kazalište je sinoć u Osijeku započelo s turnejom obilježavanja svojeg jubileja – 40. rođendana ovog kultnog benda!

U prepunoj dvorani Gradski vrt, Prljavci su koncert otvorili svojim hitom Ovdje radio Dubrava, a preko dva sata, dečki iz zagrebačke Dubrave, držali su publiku u transu i na nogama, dok su se nizali svi oni veliki hitovi benda koji je pisao pop-rock povijest naših prostora.

Prljavo kazalište
Foto: Andrea Ilakovac

Sve je lako kad si mlad, Lupi petama, Ruža Hrvatska (Mojoj majci), Heroj ulice, Marina, Korak po korak, Možda dogodine…samo su neki od pop-rockerskih evergreena iz različitih stavaralačkih etapa ovog iznimnog benda, a sve ove hitove već godinama pjevaju sve generacije publike koje su jučer do posljednjeg mjesta ispunile najveću osječku koncertnu dvoranu.

Prije početka ovog koncertnog spektakla koji je u Osijek donio i izuzetno raskošnu produkciju, publiku su svojim nastupima zagrijali i bendovi Bluestrip, Instinkt i Kit Karson.

Nakon osječkog koncerta, Prljavo kazalište nastavlja s velikim slavljeničkim koncertima koji će obuhvatiti Australiju, Ameriku i Kanadu, ali i brojne koncerte po regiji.

Valja svakako naglasiti da 31. svibnja, na Dan grada Zagreba, Prljavci sviraju i u svom gradu iz kojeg je sve krenulo davne 1977. godine!

Prljavo kazalište
Foto: Andrea Ilakovac