SPEKTAKL NA TRGU KRALJA TOMISLAVA: Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a udruženi sa sjajnim solistima…

Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije
Foto: Press

Ljubitelji klasične glazbe sinoć su zbog kiše bili uskraćeni za očekivani užitak u nastupu Orkestra mladih iz San Josea, koji je bio najavljen za 18 sati na festivalu Zagreb Classic!

Nažalost, zbog drugih obveza koji ovaj orkestar ima u sklopu svoje europske turneje, nije moguće održati koncert u nekom drugom terminu, ali to ne znači da na Tomislavcu neće biti drugih zanimljivih događanja.

Već večeras, s početkom u 21:00, uživat ćemo u koncertu Zbora i Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije, koji su udružili snage s našim najboljim opernim solistima.

A taj veliki operni spektakl pod otvorenim nebom Trga kralja Tomislava, koji će se odvijati pod dirigentskim vodstvom maestra Ive Lipanovića, bit će ujedno i prigoda da na najbolji mogući način proslavimo 25. rođendan omiljene HRT-ove emisije Opera box.

Emisija Opera box uvelike je pridonijela popularizaciji operne umjetnosti u Hrvatskoj zahvaljujući biranim snimkama, brojnim reportažama, prilozima o opernim umjetnicima i drugim opernim sadržajima, predstavljenima kroz jedinstveni voditeljski stil Dražena Siriščevića. Godine 2002. inicijativom toga autora, urednika i voditelja, trenutačno ravnatelja Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, pokrenut je i zapaženi projekt “Opera pod zvijezdama”.

U ovoj svečanoj prigodi velikom pozornicom festivala Zagreb Classic prodefilirat će reprezentativni niz naših najboljih opernih solista od sopranistica Valentine Fijačko Kobić, Kristine Kolar, Ivane Lazar i Martine Zadro, preko mezzosopranistica Dubravke Šeparović Mušović i Ivane Srbljan, sve do tenora Domagoja Dorotića i Tomislava Mužeka te baritona Ljubomira Puškarića i Giorgia Suriana.

Ulaz na koncert je kao i za sve druge programe festivala Zagreb Classic – slobodan.

Bit će to u svakom pogledu prava svečanost glazbe i operni spektakl za dugo pamćenje! Nema, stoga, boljeg poziva da se ove subote susretnemo na Trgu kralja Tomislava, od onog svima nam poznatog i prepoznatljivog iz emisije Opere box: “Za sve ljubitelje opere i one koji će to tek postati!”

Komentari