SPECIJALIZIRAO SE ZA VIKENDICE: U jednu provalio čak tri puta, pokrao alat, piće i suhomesnate proizvode

Provalnik
Ilustracija | Foto: Pixabay

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom zbog sumnje da je provaljivao u vikendice na području Svetog Križa.

Sumnja se da je on u razdoblju od 5. svibnja do 5. srpnja 2019. provalio u vikendicu 26-godišnjaka i 57-godišnjakinje u Ulici Stjepana Jazbeca u Svetom Križu te otuđio motornu pilu i trimer.

Isto se tako sumnja da je osumnjičeni u razdoblju od 12. listopada do 5. studenoga 2019. godine, po drugi put, a onda u razdoblju od 1. prosinca do 10. prosinca 2019. godine i treći put provalio u istu vikendicu. U tim provalama otuđio je drveni stol i pet klupica, deset butelja vina, deset boca alkoholnih pića te električnu pilu za živicu.

Također, u razdoblju od 14. srpnja do 26. srpnja 2019. godine osumnjičeni je, sumnja se, provalio u vikendicu 54-godišnjaka u Voćarskoj ulici u Svetom Križu gdje je otuđio suhomesnate proizvode, dvije keramičke skulpture, plastičnu ležaljku te aluminijske ljestve.

Na istu adrese i u istu vikendicu osumnjičeni je, također se sumnja, ponovno provalio između 23. siječnja i 4. veljače 2020. godine te je tom prilikom otuđio deset staklenih boca u kojima se nalazilo vino.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi 18.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.