ŠPANSKO: Završeni radovi na sanaciji Trga Ivana Kukuljevića

ŠPANSKO: Završeni radovi na sanaciji Trga Ivana Kukuljevića
Foto, Zagreb.hr

Danas je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao Trg Ivana Kukuljevića u Španskom, gdje su završeni radovi sanacije koji su poduzeti zbog čestih plavljenja.

Gradonačelnik je objasnio kako su radovi intenzivno trajali od ožujka do rujna, a odvijali su se u dvije etape. Ukupna površina uređenih zelenih površina iznosi 4500 kvadrata, dok novouređeno opločenje obuhvaća više od 9000 kvadrata.

“Do ožujka ove godine ovdje je sve plivalo u vodi, jer nije bilo drenaže, a sada je to prošlost. Zahvaljujem građanima na strpljenju, a mojim kolegama na predanom radu”, naglasio je Bandić.

Pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Damir Đerzić rekao je kako je prva etapa napravljena 2018. godine kada je izvedena kompletna oborinska odvodnja s više od 40 slivničkih rešetki.

“Nakon toga smo krenuli s dreniranjem zelenih površina koje su spojene u sustav oborinske odvodnje”, rekao je Đerzić te dodaokako su u sklopu radova, čiji su izvođači podružnica Zrinjevac i tvrtka M. Soldo d.o.o., izgrađena i dva dječja igrališta, postavljeni su koševi za smeće i klupe za odmor te su postavljene 33 LED svjetiljke.

“Zahvaljujem Gradu što smo nakon dugo vremena uspjeli napraviti ovako kvalitetan prostor te sada nakon kiše nemamo nikakvih problema”, izjavio je predsjednik Vijeća Gradske četvrti Stenjevac Željko Jeger.

Najavio je i izgradnju novog Doma zdravlja koji će biti najveći i najmoderniji Dom zdravlja u Republici Hrvatskoj te natkrivanje tržnice Špansko.

Ukupna vrijednost investicije, u okviru koje je izrađen sustav oborinske odvodnje, izvršeno opločenje i krajobrazno uređenje te je postavljena javna rasvjeta, iznosi 6,4 milijuna kuna.

Komentari