SNIJEG OTEŽAVA GRADSKI PROMET: Na terenu su 224 ekipe Zimske službe

Foto: ZET

Snijeg koji pada u Zagrebu ne uzrokuje poteškoće u odvijanju gradskog tramvajskog prometa, a zbog čišćenja kolnika moguća su odstupanja od planiranog rasporeda vožnja. Budući se promet odvija sporije, pa mjerodavne službe savjetujuo ranije kretanje do planiranih odredišta.

Za nesmetan tijek tramvajskog prometa brine zimska služba ZET-a sa specijaliziranim vozilima. Četiri tramvajske ralice prema potrebi održavaju prohodnost koridora na više od 116 kilometara pruge, priopćeno je iz ZET-a.

“Trase autobusnih linija također su u programu prioritetnog čišćenja te se u koordinaciji sa Zimskom službom Grada Zagreba u najvećoj mjeri održava što povoljnije stanje kolnika kojima prometuju vozila javnog gradskog prijevoza. Kako je sigurnost putnika naš imperativ, u slučaju povremenih otežanih uvjeta za prolazak vozila na dijelu prometne mreže, što je najizvjesnije na brdskim predjelima, linije bi mogle odstupati od planiranog reda vožnje, sve do prolaska ekipa Zimske službe”, stoji u priopćenju.

Kako se doznaje, moguća su odstupanja od reda vožnje na autobusnim linijama 209 (Dubrava – Čučerje) i 220 (Glavni kolodvor – Dugave).

​Sljemenska cesta kontinuirano se čisti i otvorena je za promet.

Kako javlja Radio Sljeme, gradonačelnik Milan Bandić jutros je sazvao stožer Zimske službe. Na terenu su trenutno 224 ekipe koje bi tijekom dana trebale očistiti preostali snijeg sa svih prometnica u gradu.

Komentari