ČULA SE JAKA TUTNJAVA: Snažan potres od 4,2 po Richteru s epicentrom kod Gračaca!

Foto: EMSC

Seizmografi Seizmološke službe zabilježili danas dvije minute prije podneva potres magnitude 4,2 dogodio s epicentrom u blizini Gračaca.

“Danas, 20. rujna 2020. godine u 11 sati i 58 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su prilično jak potres s epicentrom kod Gračaca. Magnituda potresa iznosila je 4.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V-VI stupnja EMS ljestvice. Potres se osjetio na širem području Dalmacije”, objavila je Seizmološka služba.

Prve informacije o potresu objavio je Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC) koji je u čijoj objavi je stajalo je da je potres magnitude 4,2 po Richteru, da bi nešto kasnije bila onjavljena nova informacija u kojoj je stajalo da je magnituda 4,0.

Potres se osjetio širom Dalmacije, u Zadru, Šibeniku, Splitu… Kako su HRT-u nam rekli u zadarskom centru 112, za sada nema dojava o žrtvama ili materijalnoj šteti.

Na stranici EMSC-a građani su odmah nakon potresa počeli objavljivati komentare.

“Gračac.. kratko ali poprilično osjetno”, napisao je jedan od njih, a drugi piše da se čula se jaka tutnjava. “I dobro je protreslo (Maslenica, pored Zadra)”, stoji dalje u njegovom komentaru.

“Osjetilo se tutnjanje i trešnja”, napisao je jedan građanin Biograda.

Evo još nekih objava: “Šibenik, jaka tutnjava i podrhtavanje”; “Tutnjava i kratko podrhtavanje. Zadar. 4 kat”; “Na Viru ništa”; “Lagano podrhtavanje…. Karlovac”

Građani javljaju da je sve trajalo nekoliko sekundi, te da su se zatresli prozori, stvari na ormarima…

Komentari