Smogovci se vratili u zoološki vrt i obišli mjesta na kojima su snimane scene legendarne serije

Smogovci se vratili u zoološki vrt, obišli mjesta na kojima su snimane scene legendarne serije
Foto: HRT

Dio glumačke postave legendarnih Smogovaca – vratio se danas u zagrebački zoološki vrt. Zajedno su obišli lokacije na kojima je snimana serija, prisjetili se anegdota sa snimanja, objavio je HRT.

Priča o obitelji Vragec iz zagrebačkog Naselka obilježila je generacije. “Oni su mali, ali su veliki, odnosno, hoću reći, nisu više mali, ali su dosta veliki da ne budu mali.” Ta legendarna rečenica s uvodne špice otprije 40 godina citira se i danas.

Smogovci sami kažu – mnogo je anegdota sa snimanja koje su ih povezale za cijeli život, jer obitelj Vragec i njihovi filmski suputnici vraćaju nas u neko ljepše doba, u bezbrižno djetinjstvo.

Alin Kavur, koji je glumio Dadu, prisjetio se scene u kojoj Nosonja (Đorđe Rapajić) pada u vodu u zoološkom vrtu.

“Scena je snimana odjedanput. Koliko se sjećam, trebalo je doći ronilačko odijelo. Nismo ga našli pa je u vodu na minus ne znam koliko skočio bez odijela”, kaže Alin Kavur.

I danas se o toj dječjoj seriji može dugo razgovarati. Vrlo se lako opet možemo poistovjetiti s likovima i pričom koji su obilježili generacije mladih.

“Sve je zapravo pokriveno s tim likovima, sva područja života, sve znanosti čak u tom jednom humorističnom smislu, tako da se itekako mogu svi pronaći u tome”, kaže autor Smogovaca Hrvoje Hitrec.

“To su sigurno bili jedni od najljepših snimanja u mom životu i bilo je beskrajno zabavno”, kaže Višnja Babić ili Dunja.

Njihova popularnost nikada neće izblijedjeti jer neke stvari ne zastarijevaju, bez obzira na vrijeme u kojem živimo. Od posljednje snimljene epizode ratnih Smogovaca prošle su 23 godine.

“Počeo sam snimati s četiri i pol godine, znači, odrastao sam sa Smogovcima od četiri i pol pa do svoje 20. godine”, kaže Edin Breški, koji je utjelovio Bucu.

I danas su svi vrlo povezani. Kažu – uz seriju su postali poput velike obitelji.

Prva je epizoda emitirana davne 1982., a Smogovci su zasluženo ušli u legendu koje se uvijek rado prisjećamo.

Komentari