SLUŽBENO POTVRĐENO: Rotor Remetinec bit će pušten u promet u nedjelju u jutarnjim satima

Rotor Remetinec
Kad bude potpuno dovršen, rotor će ovako izgledati | Foto: Zagreb.hr

U nedjelju u jutarnjim satima u promet će biti pušten remetinečki rotor, i to cestovne prometnice na rekonstruiranom rotoru, izvedene tunelske podvožnjake i sve pristupne cestovne pravce iz Remetinečke ceste, Dubrovačke avenije, Jadranske avenije i Jadranskog mosta.

Riječ je, kako je u službenom priopćenju objašnjeno iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, o jednoj od dviju uporabnih cjelina definiranih građevinskom dozvolom.

“Obavještavamo Vas da je temeljem ishođene građevinske dozvole, izvođenje projekta bilo potrebno definirati kroz dvije uporabne cjeline, a koje je bilo potrebno raspodijeliti na dijelove građevine za koje je potrebna privremena prometnica i radove koji se mogu izvesti samo nakon uklanjanja privremene prometnice”, stoji u spomenutom priopćenju.

Temeljem takve raspodjele izrađena je dopuna glavnog projekta u kojoj je definirano da će se otprilike 95 % radova izvesti prije uklanjanja privremene prometnice, a radovi koje je potrebno izvesti na pozicijama privremene prometnice izvest će se nakon puštanja u promet te uporabne cjeline i rušenja privremenih prometnica.

Dijelovi građevine koji će se izvoditi u drugoj uporabnoj cjelini su: tramvajska pruga, pješačke i biciklističke staze te hortikulturno uređenje okoliša.

U skladu s navedenim, u nedjelju u jutarnjim satima će se provesti puštanje u promet prve uporabne cjeline koja obuhvaća cestovne prometnice na rekonstruiranom rotoru, izvedene tunelske podvožnjake i sve pristupne cestovne pravce iz Remetinečke ceste, Dubrovačke avenije, Jadranske avenije i Jadranskog mosta.

Dovršetak druge uporabne cjeline je planiran do početka svibnja ove godine, stoji u priopćenju.