SLJEME: Počela nova skijaška sezona, zasad otvoren samo Crveni spust

Sljeme - otvaranje skijaške sezone
Foto: Zagreb.hr

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić simbolično je sinoć otvorio tradicionalno besplatno noćno skijanje kao najavu početka nove skijaške sezone 2017./2018. na Sljemenu.

“Zahvaljujem dečkima sa Sljemena koji neumorno rade kako bi građani mogli uživati u ovom vidu rekreacije, ovo je naš poklon njima”, rekao je gradonačelnik na Sljemenu dodavši da prema vremenskim prognozama ne bi trebalo biti iznenađenja i kako će se Snježna kraljica održati 3 i 4. siječnja 2018.
 
Voditelj skijališta Igor Žiljak je naglasio da trenutno rade na  Činovničkoj livadi koja u  četvrtak trebala biti spremna za najmlađe skijaše i škole skijanja.

“Zeleni i Plavi spust se trenutno zasnježuju, nadamo se da će minus potrajati još nekoliko dana i da će skijalište uskoro biti otvoreno u punom profilu”, rekao je Žiljak.
 
Za rekreativno skijanje trenutno je otvoren Crveni spust i žičara Trosjed svaki dan od 9,00 do 16,00 sati. Noćno skijanje na rasporedu je utorkom i četvrtkom od 19,00 do 22,00 sata.

Gradonačelnik je pozvao sugrađane da dođu i u što većem broju uživaju u snježnim radostima i bijelom sportu na našem Sljemenu.