ŠKORO U ‘NEDJELJOM U 2’ govorio o Zagrebu i od svojoj kandidaturi za gradonačelnika

ŠKORO U 'NEDJELJOM U 2' govorio o Zagrebu i od svojoj kandidaturi za gradonačelnika
Foto: Screenshot HRT

Gostujući u današnjoj HTV-ovoj emisiji “Nedjeljom u dva”, predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro izjavio je još ne zna hoće li biti kandidat za zagrebačkog gradonačelnika te da će pustiti da o tome odluče stranačka tijela.

Na pitanje kakav je gradonačelnik Milan Bandić kazao je da su njega građani birali u nekoliko saziva.

“Smatram da je to veliko postignuće, a poteze koje vuče i infrastrukturalna rješenja koja nameće gradu Zagrebu nisu ono što bi garantiralo kvalitetnu budućnost i razvoj grada”, kazao je Škoro.

O eventualnoj suradnji s njim odlučivat će stranačka tijela, dodaje i napominje da njegova stranka nije sklona trgovini te da neka formalno pravna koalicija vjerojatno neće doći u obzir.

Govoreći o motivaciji za političkim angažmanom kazao je kako je “činjenica da on ima veliko iskustvo, rezultate iza sebe te da je uspio napraviti nešto svojim radom, talentom, pa da ovome narodu treba pružiti određenu nadu”.

“Mislim da Domovinski pokret pruža tu nadu i to je najveći motiv koji imam. A imam i dvoje djece, pa bi volio da ona ostanu tu”, rekao je Miroslav Škoro.

Na pitanje o prioritetima kazao je da svaka vlast mora stvarati okvir u kojemu će građani moći dobro funkcionirati i osigurati budućnost za sebe i svoju obitelji.

“Treba se držati slova zakona, ali ako si u poziciji vlasti taj zakon možeš mijenjati i zakon nije ‘sveta krava’. Stil vladanja i prioriteti ovise o osobnosti. Nisu isti prioriteti gospodina Bandića ili gospodina Tomislava Tomaševića iz Možemo i mene”, kaže Škoro.

Potres nas je upozorio na to da imamo 100 godina stare bolnice, preko 32 godine nije izgrađena niti jedna nova, rekao je Škoro.

On se složio kako je Zagrebu pod hitno potrebno jedno novo rješenje, i rekao je kako bolnice i koje imamo nisu infrastrukturalno spremne za prijem toliko pacijenata. Dodao je ga
Zagrebu trebaju i kvalitetni vrtići, škole, i umirovljenički domovi.