SJEĆANJE NA GVOZDANSKO: Koncert Simfonijskog puhačkog orkestra Oružanih snaga

Simfonijski puhački orkestar OS RH
Foto: MORH

U petak u 18:30 u Zagrebačkoj katedrali održat će se koncert Sjećanje na Gvozdansko 1577./1578. Nastupit će Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske pod ravnanjem mo Miroslava Vukovojca Dugana. Uz njih nastupit će sjajna mlada sopranistica Josipa Bilić.

Koncert se održava u spomen na impresivnu priču o burgu Gvozdansko na Banovini i nemjerljivom junaštvu hrvatskih postrojbi koje su branile od otomanskih osvajača taj iznimno vrijedni hrvatski burg s rudnicima i kovnicom novca iz koje se financirala obrana Mađarsko-hrvatskog kraljevstva.

Gvozdansko kao i susjedni Zrin nalaze se na Banovini blizu Dvora na Uni, Hrvatske Kostajnice i Gline. Potrebna im je hitna obnova i revitalizacija.

Koncert se održava u organizaciji Udruge Zvuci tišine, te uz podršku gdina Damira Borovčaka koji se sustavno bavi i proučava povijest Banovine, Zagrebačke katedrale, njenog rektora prečasnog Josipa Kuhtića i Zagrebačke nadbiskupije. Na programu su djela Mihovilića, Bacha, Handela, Faurea, Francka, Dugana i Griega.

Ulaz na koncert je slobodan.

Komentari