SJEČANJ POKAZUJE PRAVO LICE: U Zagrebu sutra osjetno zahladnjenje, na Jadranu olujna bura

Visoke kazne za zaleđena stakla na autu
Foto: Pixabay

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u ponedjeljak krajem dana u Zagrebu se očekuje osjetno zahladnjenje.

“U prvom dijelu dana pretežno oblačno povremeno uz snijeg, a zatim prestanak oborine i razvedravanje. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka od -2 do 0, a najviša dnevna oko 2 °C. Krajem dana očekuje se osjetno zahladnjenje”, stoji u prognozi za Zagreb.

“Novi radni tjedan počet će uz razmjerno hladno vrijeme, na Jadranu i vjetrovito jer će umjerena i jaka bura mjestimice imati i olujne udare. Pritom će uz more prevladavati sunčano, a na kopnu promjenjivo oblačno, ujutro ponegdje i maglovito, ponajprije u srijedu i četvrtak”, stoji u prognoze koju je dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a pripremila za emisiju “Vrijeme” uoči “Dnevnika” HRT-a u 19 sati.

Malo snijega još će pasti u prvom dijelu ponedjeljka na zapadu zemlje, a vjerojatnost za mjestimične oborine, osobito u gorju i snijeg, opet raste prema vikendu, kada će nestabilnije i oblačnije biti i na Jadranu, u petak uz samo prolazno umjereno jugo.”

Na kraju emisije “Vrijeme” dodatno je zaključila: “Dakle, osobito u prvoj polovini tjedna temperatura u Hrvatskoj i bližoj okolici bit će prava zimska. Najhladnije jutro bit će u utorak, kada će se temperaturni “minusi” nerijetko mjeriti i uz obalu. Za zimu nije neobično, no ipak je ispodprosječno.”