PBZ predstavio inovativne usluge digitalnog bankarstva

Foto: Press

Privredna banka je predstavila novih funkcionalnosti PBZ digitalnog bankarstva danas, a poseban gost na ovom događaju bio je Matteo Rizzi koji se aktivno bavi financijskom tehnologijom već više od 20 godina.

Rizzi zna kako spojiti tradicionalno bankarstvo s novim ili disruptivnim tehnologijama jer razumije oboje. On je osnivač stranice swiftcommunity.net te Innotribe Startup Challengea, a suosnivač je internetskih stranica Innotribe i www.FinTechStage.com. Tijekom triju uzastopnih godina (2014. – 2016.) Financial News nominirao je Mattea za jednog od „40 najutjecajnijih direktora u Europi na području financijske tehnologije“, a Bank Innovation imenovao ga je jednim od „30 inovatora koje je potrebno pratiti u njihovu oblikovanju industrije“ u 2014. godini.

Uz Mattea Rizzija, predstavljanju se pridružio i Nenad Bakić, hrvatski poduzetnik, investitor i filantrop, trenutno posvećen digitalnoj transformaciji u obrazovanju, osnivač IRIM-a, vodeće tvrtke u uvođenju STEM edukacije u regiji.

“Privredna banka Zagreb usmjerena je na unaprjeđenje svojih usluga, kao i na razvoj novih i inovativnih proizvoda, te kontinuirano održava vodeću poziciju u primjeni novih tehnologija u bankarskom sektoru. Kao predvodnik u inovativnim rješenjima bankarskog sektora u Hrvatskoj, PBZ je još 2000. godine uveo prvo internetsko bankarstvo PBZ365@NET.
Od brojnih inovativnih rješenja izdvojit ćemo neka nova: aplikacija prilagođena za korištenje slabovidnim osobama,brzi prikaz stanja računa na Apple Watch-u i na mobilnim uređajima, kvalificirani udaljeni elektronički potpis tzv. digitalni potpis, plaćanje direktno prema kontaktima u imeniku mobilnog uređaja unutar zajednice, plaćanje odabranim primateljima, opcija brzog plaćanja bez autorizacije plaćanja tzv. “pouzdani račun za plaćanja”, mogućnost primanja notifikacija o promjenama po računima i proizvodima, novi način prijave na mobilno bankarstvo otiskom prsta (touch ID), a na internetsko bankarstvo skeniranjem QR koda (smart login), unaprijeđeni, grafički, prikazi detalja računa, kartica, kredita i štednje za bolje upravljanje financijama, inovativan način štednje koji omogućuje da vaša štednja raste iz dana u dan (tzv. mala dnevna štednja), uplate i isplate dodirom prsta, ugovaranje i korištenje mobilnim bankarstvom i drugo”, ističe se u priopćenju objavljenom u povodu predstavljanja novih funkcionalnosti digitalnog bankarstva. (M. Petković)